Peugeot 106: peugeot 106 accent 1.1 wil niet meer starten

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Sinds afgelopen zaterdag wil mijn peugeot ineens niet meer starten.De dag ervoor nog wel.Mijn vriend en ik hebben de buurman toen ingeschakeld om er ff startkabels aan te doen,dat heeft niks geholpen.We hebben de accu op een lader gehad(ongeveer 20 uren),ook dat heeft niks geholpen.
Tevens heb ik al een aantal maanden een lekke radiator,die echt vaak bijgevuld moet worden.Maar halen we de dop eraf dan komt er een of andere bruine(lijkt op roestwater) substantie uit.We vullen em met gewoon kraanwater i.p.v koelvloeistof.

Wie o wie kan mij vertellen wat er (waarschijnlijk) aan de hand is?

dmcdq1977

Geplaatst door dmcdq1977 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Je kunt meten of er op de dunne draad van de startmotor spanning komt als je start . Zorg wel voor een spanningzoeker met een Gloeilampje . Verder moet de verbinding aan de startmotor roestvrij zijn .
Als dit het geval is even een tikje met de hamer tegen het DIKKE deel van die startmotor. Nu wel respons ....Borstels in die startmotor zijn wel versleten. Of het kan ook nog een slechte verbinding zijn van de DIKKE kabel aansluitingen . Loop ze alle 4 na .
Als laatste het contactslot ,,,,maar daar kan je een noodoplossing voor maken.
Succes.

dmcdq1977 (0), 11 jaar geleden

Nou,mijn vriend heeft eergisteren benzine in de tank gedaan,omdat we dachten dat het daar misschien aan lag.Ik reed nml de laatste tijd al in het rood.Maar ook dat heeft helaas niets geholpen.De auto wil nog steeds niet starten.
Ik zou wel willen meten of er spanning op de startmotor komt,maar ik heb geen spanningzoeker.Moet ook eerlijk bekennen dat mijn vriend en ik beide geen verstand hebben van auto`s.

Highway (145) PRO, 11 jaar geleden

Dan is het misschien toch verstandig, om de auto naar een garage te brengen. Als je geen gereedschap hebt en niet weet waar je moet meten, wordt het toch een lastig verhaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.