Peugeot 106: Peugeot 106 start probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5

Hallo,

Al een tijd zit ik met een zelfde probleem. Ik heb een Peugeot 106 uit 1998. Hij start al een tijd heel slecht. De startmotor gaat rond maar ik moet heel vaak opnieuw proberen en dan uiteindelijk lukt het. Ik rijd dan een stuk maar de motor loopt absoluut niet goed. Veel blauw/witte rook en met veel gestotter. Uiteindelijk valt hij dan uit en moet ik opnieuw aan de gang. Dit gebeurt dan zo'n 2 a 3 keer en dan is het probleem weg. De motor is dan blijkbaar warm (dat zie ik dan ook op mijn temp. meter) en dan is het weer goed. Als ik dan ook de motor uit zet dan start hij vrijwel direct weer. Het roken is dan ook weg en hij loopt dan dus weer goed zonder problemen. Echter als hij weer koud is, dan is het weer hetzelfde liedje.

Inmiddels heb ik al de 4 gloeibougies vervangen en heb ik de kleppen laten stellen. Beide losten het probleem niet op. Nu vertelde mijn monteur dat het waarschijnlijk de brandstofpomp en de verstuivers dan zijn (balen want dat kost me een duit). Ik belde alleen vandaag op naar een bedrijf dat mijn verstuivers zou reviseren maar die vertelde: nee dit is waarschijnlijk iets anders. Wellicht de lucht inlaat of zoiets.

Aangezien ik er bar weinig verstand van heb en de mensen die me nu helpen ook niets zeker weten, hoop ik dat iemand hier me meer kan vertellen. Wat denken jullie?


Alvast bedankt,

Jarno van Rijswijk

jarnovanrijswijk

Geplaatst door jarnovanrijswijk (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Misschien eens een keer de dealer proberen? Die kan in ieder geval de sensoren uitlezen en beoordelen.
Beste is als deze de auto koud heeft. Dus de avond van te voren brengen. Kunnen ze meten en zien wat er fout gaat.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Verstuivers zou goed kunnen, maar eerst een goede diagnose laten stellen want dat kan achter de pc niet echt..

Tikt de motor ook wat als hij zo rookt ? Dan kan het zijn dat een verstuiver druppelt of 'pist'

Gr Stefan

jarnovanrijswijk (0), 13 jaar geleden

Nee de motor tikt verder niet. Ik ben alleen bang dat als ik hem bij de dealer laat uitlezen dat ik zo weer een paar 100 E armer ben. Vandaar dat ik eerst het hier vraag

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.