Peugeot 205: Peugeot 205 piepen bij lichte sturing naar rechts, geen st.bekr.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8

Beste mensen,

Mijn 205 je dsl met 168.000km op de teller geeft een piepend geluid, als hij na enige kilometers warm wordt, en dat gebeurt als ik heel licht naar rechts stuur. het geluid kan ik het beste zo omschrijven: tsiep, tsiep, tsiep. (en nee ik heb geen mus aangereden) de auto trilt in verschillende km snelheden, en dan volgt de trilling niet de snelheid van de wielen maar gaat in een langere frequentie.

wie herkent dit probleem? en hoe lang kan ik daarmee doorrijden?

Met zeer vriendelijke groet,

Paco Roelofsen

pacoban

Geplaatst door pacoban (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo Paco, het tjilpen kan heel veel zijn, van een band die wringt op de velgrand tot een uitgesleten wiellagerflens/wiellager.
Als er in de auto ook een trilling zit met de combinatie van tjilpen zal ik eerst eens kijken of er geen breuk in het loopvlak van je banden zit.
Hierdoor kan de auto ongewenst gaan trillen en een grommend geluid geven, maar ook met licht sturen gaan wringen op de velgrand.

groet thijs

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Maar ik denk aan een aandrijfas,is er soms eens een hoes vervangen??

pacoban (0), 16 jaar geleden

Hee jongens,
stel nou dat het die wiellagerflens is zou ik dan ergens een beetje vet aan kunnen smeren om te kijken of het dat is? (ik zal even kijken of er een breuk op het loopvlak zit)alleen het trillen loopt niet synchroon met de snelheid van de wielen, maar daar zal je wel aangedacht hebben)),... geen breuk op het loopvlak.

over het verwisselen van een stofhoes moet ik zeggen dat ik dat niet weet(ik heb hem even bekeken maar die zit er al geruime tijd op.) ik heb de auto net 3 wken.

pacoban (0), 16 jaar geleden

Ik heb nog even gekeken naar de aandrijfas( bijrijderskant), en dan de stofhoes aan de kant van de bak, daar zitten droogtescheuren in, ik weet bij god niet of er nog vet in zit. Ik kan geen uitloopsporen zien.

met zeer vriendleijke groet

paco

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk maar eens naar de buitenste hoes of daar nog een originele hoes op zit, meestal als er een plof(p)hoes op zit is hij stuk geweest en is de as meestal na een paar maanden stuk.

pacoban (0), 16 jaar geleden

het is de originele hoes. ik denk dat ik het beste gewoon een nwe steekas / aandrijfas ga monteren. Mocht dat niet helpen dan het wiellager. alleen tijd vinden is ook al een opgave haha.

Ik denk dat ik met 2000 km ergens tijd heb en hoop dat hij het tot dan volhoudt! Ik hou jullie op de hoogte van wat het nu was hoor.

Perfect eigenlijk hoe jullie mij proberen te helpen petje af!

met zeer vriendelijke groet,

Paco

scholvis (0), 13 jaar geleden

wat ook vaak wel wil gaan piepen is je motorsteun waar je rechter aandrijfas in zit daar zit een lager in die vaak wel wil piepen in bochten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.