Peugeot 205: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.8D

Beste,

Ik heb een probleem met de stuurbekrachtiging van mijn peugeot 205 diesel uit 97. De stuurbekrachtiging deed het gewoon goed tot een maand terug. De stuurbekrachtiging stopte ermee, maar een klein poosje erna deed hij het weer. De afgelopen twee weken kwakkelt hij een beetje. De laatste 2 dagen doet ie niks meer en stuurt hij behoorlijk zwaar. Ik heb naar de olie van de stuurbekrachtiging gekeken en dit reservoir zit gewoon vol is rood/zwart van kleur. Heb de auto net een paar maandjes en bevalt voor de rest uitstekend. Als het de olie is die vervangen moet worden hoe doe ik dit bij deze auto, is dit erg ingewikkeld? En als dit het niet is kan het de pomp zijn en hoe moeilijk is dit te vervangen?

Alvast bedankt voor je reactie,

Johanan

jopierules

Geplaatst door jopierules (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

controleer de rib-riem eerst eens en als die goed is dan zal het waarschijnlijk in de pomp zitten maar dat zal dan wel eerst gecontroleerd moeten worden.

groetjes jan.

jopierules (0), 16 jaar geleden

Beste Jan,

Bedankt voor je reactie. De Rib riem controleren? Waar zit deze? Is dit de riem die zorgt voor de aandrijving van de pomp? En waar kan ik die pomp vinden?

Groet

Johanan

harry4203 (650) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij heeft dit type 205 een electrische stuurbekrachtiging. je moet dan even de 2-plg stekkerverbinding op de pomp controleren, en als deze goed is, en er spanning op staat,(wat waarschijnlijk zo is) is de electrische pomp overleden. vervangen is op zich niet zo erg moeilijk, maar hij is wel duur. dacht ong 400euros uit mijn hoofd.

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

johanan de rib-riem zie je als je de motor kap open trekt aan de rechter kant vanaf het stuur gezien kijkt.
de pomp zit daar ook.
een 205 heeft nog geen electrische stuurbekrachtiging dat was op de tweede generatie 106 voor het eerst.

groetjes jan.

jopierules (0), 16 jaar geleden

Beste Jan,

Ik heb gekeken naar de pomp. Heb gewoon de slangen gevolgd vanaf het reservoir voor de vloeistof van het systeem. een dunne slang aan de bovenkant van het resevoir loopt naar het stuurhuis. (=volgens mij de terugloop). De slang onder het reservoir loopt naar (vanaf de voorkant van de auto bekeken) rechts onder, vlakbij het wiel. hier zit volgens mij de pomp. Ik zie niet iets van een riem zoals jij die omschrijft. Ik neem aan dat die rib riem net zoiets is als een v snaar en dus goed te zien is? Ik zie helemaal niet zoiets. Heb ook de Brezan nog gebeld voor een prijsindicatie voor die pomp. Ze hebben 2 typen: ze zijn 230,- en 307 euro ex BTW. Welk type er bij mij inzit weet ik nog niet maar daar ga ik achter komen.
Is er een mogelijkheid om een een foto van de motor up te loaden dan weten jullie wellicht meer?

Groetjes

Johanan

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

geen idee hoe dat met een foto moet maar als je het lukt om ze erop tezetten doe het dan kan ik het effe zien.

groetjes cjan.

jopierules (0), 16 jaar geleden

foto gaat niet lukken ben ik bang, tenzij je een mailadres geeft dan mail ik je de foto

Groet

Johanan

jopierules (0), 16 jaar geleden

Is er trouwens een andere mogelijkheid?

Kan het bijvoorbeeld aan het stuurhuis liggen of is dit uitgesloten.

en als ik de pomp wil doormeten kan ik dan alle vloeistof kabels laten zitten?

groet

Johanan

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

ja het kan ook aan het stuurhuis zitten maar ik begrijp dat je zelf niet zo goed weet is het niet verstandig om even iemand met verstand van zaken telaten kijken.

groetjes jan.,

jopierules (0), 16 jaar geleden

je moet het toch een keer leren niet?

Als ik zeker weet dat het de pomp is weet ik eigenlijk wel genoeg. Kwestie van nieuwe pomp, nieuwe olie en gaan lijkt me. Maar goed je heb een punt wellicht is de uitdaging iets te groot en moet ik het bij olie bijvullen laten!

Groet

Johanan

jopierules (0), 16 jaar geleden

Beste harry en jan,

Ik heb de pomp eronder vandaan gehad. Het gaat om een electrische pomp. Heb hem doorgemeten voor en na de stekker en dit leverde op beide plaatsen een spanning van 12 volt op. Mag ik hieruit de conclusie trekken dat de pomp gewoon stroom krijgt maar niet functioneert en dus dat hij overleden is? En hoe kom ik het liefst zo goedkoop mogelijk aan een andere pomp. Heb ik een kans bij een sloop of is het verstandiger om een nieuwe erin te zetten? Nog bendankt voor jullie reacties trouwens, was erg nuttig!

Groet

Johanan

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

johanan of dat goed is weet ik niet maar of je hem op de sloop tegen komt kom je teweten door hem op de sloop lijn tezetten dan merk je dat van zelf.

groetjes jan.

jopierules (0), 16 jaar geleden

Hoi jan,

Ik heb het onderdeel laten zoeken via onderdelenzoeker.nl. Voorlopig nog niet veel reacties maar ik wacht het nog even af.
Bedankt weer,

Johanan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.