Peugeot 206: Peugeot 206 1.1 snelheidsmeter en kmteller eigen leven

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Dag beste forumleden,

De snelheidsmeter en kilometerteller van mijn peugeot 206 1.1 bj 1999 leidt een eigen leven. De snelheidsmeter i.c.m. de kilometerteller werkt bij het starten van de auto het ene moment wel en het andere moment bij het starten van de auto doet het niks meer. Heel soms, tijdens het rijden springt de snelheidsmeter ineens aan en werkt de kilometerstand ook weer.
Bij het starten van de auto schokt de snelheidsmeter iets.
De temperatuur en benzine meter werken perfect
De tellerbak van de peugeot heeft geen toerenteller

Ik ben naar KMS Apeldoorn (kilomtertellerspecialist) geweest. Daar wisten ze mij gelijk te vertellen dat het probleem niet aan mijn kilometerbak zou liggen maar de snelheidssensor.
Snelheidsensor is toen vervangen.
Zekeringen gecontroleerd
Stekkers van dashbord en snelheidssensor gecontroleerd op evt. slecht contact
Stekkers ingespoten met contactspray

Ik lees veel op internet over kabelbreuk. Maar mocht er ergens een kabelbreuk zijn dan zou hij het toch helemaal niet doen???

Iemand een idee wat nu te doen?

nick206

Geplaatst door nick206 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik vrees toch dat het aan de meter in het instrumentenpaneel ligt, maar controle van de bedrading en/of stekkers kan zeker geen kwaad. Hiervoor heb je in ieder geval een multimeter nodig.

nick206 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Hans, misschien dan toch weer terug naar KMS om het instrumentenpaneel na te laten kijken. Het vreemde is ook dat de teller soms tijdens het rijden het ineens weer kan doen maar ook zo weer terug zakt naar 0 en dan bijvoorbeeld wat seconden later weer op de snelheid terug springt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.