Peugeot 206: peugeot 206 knipperen stoplampje en (!)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 aut

hoi,

ik heb zinds kort een peugeot 206 automaat uit 2002, ben zeer tevreden over deze auto echter heb ik nu een probleem.
als ik optrek krijg ik een melding in het dashbord van "STOP" en het lampje (!) gaat aan
deze verdwijnt ook bij gewoon doorrijden.
ook als ik een bocht maak naar rechts dan komt dezelfde storing

olie, koelvloeistof, ed zijn allemaal op pijl.

auto is uitgelezen kwam niks uit. (dit wel bij een monteur niet van peugeot)
wel splinternieuw aparatuur.

kunnen jullie mij helpen?

mvg bastiaan

baboo1989

Geplaatst door baboo1989 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

heb je al naar het nivo van het remvloeistof reservior gekeken als dit telaag staat of op de grens kan zo iets ook voor komen.

groetjes jan.

kaleido 1 (1755) PRO, 12 jaar geleden

Handremhendel wel in de onderste stand , schakelaar wordt anders onbedoeld geactiveerd , maar remolieniveau is aannemelijker.

baboo1989 (0), 12 jaar geleden

[quote=kaleido 1]Handremhendel wel in de onderste stand , schakelaar wordt anders onbedoeld geactiveerd , maar remolieniveau is aannemelijker.[/quote]
de handremhendel is in de onderste stand,, die gebruik ik eigenlijk nooit..

de remolieniveau staat tussen min, en maximaal op de helft.

misschien slim om tot max te vullen dan?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan goed veroorzaakt worden door een iets te laag remvloeistof niveau. Bijvullen tot max. met de juiste remvloeistof kun je proberen. Houd wel in je achterhoofd dat een (te) laag remvl.stof niveau meestal ergens door veroorzaakt wordt. Hoeft niet gelijk een probleem te zijn, maar kan bijv. duiden op vergevorderde slijtage van de remblokken.

baboo1989 (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]Kan goed veroorzaakt worden door een iets te laag remvloeistof niveau. Bijvullen tot max. met de juiste remvloeistof kun je proberen. Houd wel in je achterhoofd dat een (te) laag remvl.stof niveau meestal ergens door veroorzaakt wordt. Hoeft niet gelijk een probleem te zijn, maar kan bijv. duiden op vergevorderde slijtage van de remblokken.[/quote]
de remblokjes voor zijn ongeveer op half. dus verwacht/hoop dat deze nog niet egt het probleem veroorzaken, maar het kan dus geen probleem hebben om hem dus tot max te vullen?.

bedankt alvast

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je em bijvult tot max. met de juiste (rem) vloeistof kan dit geen kwaad. Op dit manier kun je even controleren of het lampje i.c.m. STOP hiermee opgelost is.

brunovanderjeught (0), 12 jaar geleden

Let wel op als je de remvloeistof tot max vult, dat wanneer je nieuwe remblokken plaatst ,dat het niveau van de remolie stijgt, en overloopt uit het reservoir. Persoonlijk zou ik vullen tot iets boven het minimum, ofwel eerst eens de contactfische op het remoliereservoir loskoppelen ,en zien of de rode lamp gedoofd is.

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Je hebt helemaal gelijk Bruno voor wat betreft overlopen bij het vernieuwen van remblokken (terug drukken van de zuigers) echter bij mijn weten gaat het loskoppelen en/of doorverbinden van de niveau voeler niet op bij deze peugeot. Trek je de stekker los, dan "proeft" het systeem een onderbreking en gaat STOP ook branden. Het kan zijn dat dit alleen gebeurd bij peugeot met ABS, maar k'geloof dat dit ook zo werkt bij remsysteem zonder ABS.

baboo1989 (0), 12 jaar geleden

[quote=hans4074]Je hebt helemaal gelijk Bruno voor wat betreft overlopen bij het vernieuwen van remblokken (terug drukken van de zuigers) echter bij mijn weten gaat het loskoppelen en/of doorverbinden van de niveau voeler niet op bij deze peugeot. Trek je de stekker los, dan "proeft" het systeem een onderbreking en gaat STOP ook branden. Het kan zijn dat dit alleen gebeurd bij peugeot met ABS, maar k'geloof dat dit ook zo werkt bij remsysteem zonder ABS.[/quote]
bedankt voor de info, ik ga morgen even kijken voor bij te vullen. maar moet dan dus wel opletten als ik mijn remblokken vervang dat deze niet boven max uitkomt. anders wat leeg laten lopen?? dat kan gewoon via de drukregeling bij de remblok zelf dan toch?

hans4074 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat kan, maar je kunt in dat geval beter vooraf een kleine hoeveelheid remvloeistof verwijderen uit het reservoir d.m.v. afzuigen.

baboo1989 (0), 12 jaar geleden

bedankt allemaal voor de informatie, ik heb zojuist de remvloeistof tot 75 % gevult.. (tussen min en max ) en nu krijg ik geen storingsmelding meer. echter ga ik binnenkort wel mijn remblokken vervangen dus dan weet ik snel genoeg waar het probleem licht. hou dit probleem nog wel in de gate. (heb het gevoel dat het een oorzaak moet hebben.) misschien ergens een lekke leiding. echter heb ik aan de remkracht nog geen enkele keer verschil gevoeld.

het probleem waar deze topic voor is gestart is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum