Peugeot 306: Peugeot 306 gaat niet meer op slot

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

Hey allemaal,

Ik heb een probleem met mijn 1996 Peugeot 306 Belfort. Een tijdje terug was ik mijn auto aan het krabben, ik had de motor en de verwarming aanstaan. Na een minuut of 5 vielen de deuren in het slot (4 deuren), en dat terwijl ik niet eens centrale vergrendeling heb (ik moet alle deuren apart op slot doen). Ik had geen reserve sleutel op dat moment dus ik had de garage gebeld of ze hem open konden krijgen. Was uiteindelijk gelukt door middel van een staaf met een haak eraan tussen het raampje en de deur te zoeken naar het slot. De monteur trok dus dat knopje omhoog met die haak maar sindsdien gaat de bijrijders kant (tevens de deur die hij openmaakte) en de deur achter mij niet meer op slot. Zowel met de sleutel van buitenaf niet en met het knopje niet. Het mechanisme houd het knopje omhoog, althans zo voelt het als je hem in probeert te drukken. Ik heb al een stukje van het paneel van de deur opzij getrokken maar ik kon niks raars zien.

Heeft iemand van jullie misschien ooit hetzelfde meegemaakt of misschien een idee wat het zou kunnen zijn? De andere 2 deuren en de achterklep werken nog prima.

Alvast bedankt!

Paul

paulblob

Geplaatst door paulblob (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 13 jaar geleden

lijkt er toch op dat je centrale vergrendiling hebt anders is het onmogelijk dat alle deuren gelijk uit hen eigen opslot gaan.
ik zou de zekeringen eens nazien.
verder moet je de draadboom tussen de deuren en de stijlen controleren deze gaan stuk en dan krijg je ook zulke klachten.
begin bij de lv deur.
wel de hoes op schuiven om de dradjes echt goed na te kunnen zien.

groetjes jan.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

je hebt wel centrale deur vergrendeling anders kunnen nooit alle deuren op gelijgtijdig op slot gaan , of waren de andere deuren op slot en enkel de bestuurders deur open toen je krabte, vermoelijk heeft de monteur iets losgetrokken in het portier waar door het nu niet meer werkt.
(zo moet je ook geen auto open maken maar dit terzijde) beste stuurlui staan aan wal!!

paulblob (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reacties! Ik ging er van uit dat ik geen CV heb aangezien ik alle deuren apart op slot moet doen, ik heb verder ook geen afstandsbediening of iets dergelijks. Maar goed ik zal de draden in de deur wel even nakijken of ze nog goed zijn. Tijdens het krabben waren de 2 voordeuren sowieso open. Ik snap alleen niet wat de rechter voordeur en de linker achterdeur met elkaar te maken hebben aangezien dat de 2 probleem deuren zijn.

Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum