Peugeot 309: Peugeot 309 ontsteking in elkaar zetten (met foto's)

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine

Ik heb mijn 309 een tijdje geleden uit elkaar gehaald om wat onderdelen te vervangen (hij startte niet meer) Nu is dat al een tijdje geleden en niks heeft geholpen. Ik wil hem nu wegbrengen naar een garage waar ze ernaar gaan kijken. Hij moet daarvoor wel weer in elkaar zitten.

Nu heb ik alleen een klein probleempje. Omdat het al een tijdje geleden is dat ik hem uit elkaar heb gehaald weet ik niet meer waar de halgever hoort te zitten en hoe ik hem aan moet sluiten.

Zou iemand me kunnen vertellen hoe de halgever (witte ronde ding) in de ontsteking hoort te zitten en hoe ik hem vast maak? De plaatjes zijn nogal groot dus ik heb de thumbnails geplaatst, je kan er op klikken.

Halgever
[url=http://img413.imageshack.us/i/imag0167r....][img]http://img413.imageshack.us/img413/3171/...[/img][/url]

Ik denk dat hij hier hoort, past ook precies, maar ik zie niet hoe ik hem dan aan moet sluiten, zo lijkt hij me geen functie te hebben? De rood omcirkelde pinnetjes hebben ook ergens in gezeten aan de krasjes te zien.
[url=http://img88.imageshack.us/i/imag01661z....][img]http://img88.imageshack.us/img88/1033/im...[/img][/url]

Zo staat het er nu bij:
[url=http://img413.imageshack.us/i/imag0164k....][img]http://img413.imageshack.us/img413/6321/...[/img][/url]


Alvast bedankt!

Tentakel

Geplaatst door Tentakel (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

In de rand van de ontsteking zit een opening voor het contactblokje met 2 draden. De ontstekingas zit nog gemonteerd ,dus de timing is nog goed . Schuif de boel weer in elkaar ,draaien deed de motor toch al niet meer en zeg wat je gedaan hebt. Groetjes.

Tentakel (0), 14 jaar geleden

OK, dat dacht ik al, ik kan dat contactblokje alleen niet vinden. Die ga ik morgen nog maar eens even zoeken dan. (staat niet op de foto toch?)

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Er hangt nog een snoertje over de vacuumpot van de ontsteking ?????!!!!!Succes

Tentakel (0), 14 jaar geleden

Er hing een heel blokje aan de zijkant, deze lag ergens los in het motorblok. De auto zit nu weer in elkaar en gaat zaterdag naar de garage!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.