Peugeot 406: Peugeot 406 1.8 toerental probleem

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Heb een hoog toerental bij het stationair draaien van mijn auto.

Het begon eigenlijk allemaal 4/5 maanden geleden toen ik op vakantie was in bosnie. Daar had ik bij een benzinepomp bijgetankt en na mischien 50/60 km begon de auto raar te doen (slechte benzine). Bij het rijden sloeg ie af, stationair ging het toerental tot 2000 en de auto wou soms gewoon niet meer starten. Dus ging ik langs bij een peugeot dealer en die zei dat het aan de stappenmotor lag. Dus dat vervangen, auto sloeg niet meer af en startte gewoon weer normaal maar het toerental bleef nog steeds tussen de 1500-2000 hangen.
Wat me wel opvalt aan het toerental is dat het alleen naar de 2000 stijgt wanneer mijn motor de 90 graden bereikt. Met een koude motor loopt ie gewoon normaal.

Dingen die ik heb geprobeerd:
stappenmotor vervangen, computer gereset, benzinefilter vervangen, luchtfilter vervangen en de benzinekleppenhuis schoongemaakt.

Cools

Geplaatst door Cools (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Prutser Kris (0), 17 jaar geleden

Hoi Cools, Misschien je lambdasonde die overleden is? Haal hem eens los al je motor draait en op temperatuur komt. Misschien niet iets dat er mee te maken heeft:aan de zijkant van je cilinderkop zit aan de thermostaat kant een dun draadje met een blokje (plastic) dat aan je kop vastzit. Misschien even controleren.
Daarbij alle massadraden nalopen (zitten hoofzakelijk aan de kant van de versnellingsbak) en even opschuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.