Peugeot 406: Flashlube inbouwen en falende schakelaar ruitenwisser

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG, Motorcode: XU7JP4

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik op een simpele manier flashlube kan inbouwen op mijn auto? Ik wil namelijk liever niet een gaatje boren in mijn inlaatspruitstuk als het niet hoeft.
Er zit naast de hoofdremcilinder een slangetje dat naar het spruitstuk loopt: is het hier misschien tussen te plaatsen?
Tweede probleem: mijn ruitenwisserschakelaar doet het meer niet dan wel. Als ik de schakelaar op volle snelheid zet doet hij het wel altijd. Ik heb begrepen dat het aan het relais kan liggen, maar ik zou niet weten welke van de verschillende stekkerblokjes het is. In mijn autovraagbaak is er ook niets van te vinden.
Ik heb de schakelaar wel reeds vervangen zonder effect.
Zijn de bitron stekkers alleen relais voor het koelsysteem?

Prutser Kris

Geplaatst door Prutser Kris (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

sel (0), 17 jaar geleden

XUJP4 1.8 16v? Hierop zou een Flashlube niet nodig moeten zijn. 1.8 16V blokken hebben normaliter geen last van inslaan van klepzittingen e.d. zoals deze wel het geval is bij de 8-kleps motoren van peugeot..

Prutser Kris (0), 17 jaar geleden

Ik heb ook wel zoiets gehoord Sel, maar hoor bij Peugeot garage dat het wel kan. Op benzine is het nooit nodig, maar met gas vraag ik het me toch af. Anders gaat de Flashlube weer de verkoop in dacht ik zo.
Bedankt voor je snelle reactie.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kris, niet toevallig een zekering van ruitenwissers defect ? Anders is de motor zelf verdacht.

Prutser Kris (0), 17 jaar geleden

Geen doorgebrande zekering Pieter. Heb al gekeken en vergeleken. Ik heb in een ander topic iets gelezen over een relais dat stuk kan zijn. Dit betrof een 306 en het zou gaan om een blauwe stekker. Ik ben graag van alles op de hoogte dus ik zoek nog steeds naar informatie (met plaatjes) voor het elektrisch circuit van mijn auto. In de vraagbaak staan alleen diagrammen.
Het is erg typisch want als ik de ruitenwisser op volle snelheid gebruik doet hij het prima. Trek ik hem terug naar normale snelheid wissen dan gaat het ook goed, maar bij interval stopt hij er vervolgens mee naar ongeveer 3 keer. Daarbij wil hij meestal alleen wissen als ik via volle snelheid de normale snelheid wil instellen. Op normale snelheid in 1 keer instellen wil niet erg.
Voor ik een andere ruitenwissermotor installeer wil ik eerst weten waar het relais zit. Anders ga ik er wel stekkers uitrekken met de ruitenwisser aan.

Prutser Kris (0), 15 jaar geleden

Het bleek om de ruitenwissermotor te gaan die kapot was. Tip: wees voorzichtig met testen (ik ondervond hoe sterk de ruitenwisser motor is --> nagel kapot en stuk huid eraf en vinger zat zo klem dat ik hem moest verwijderen door ruitenwissermotor los te halen)

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.