Peugeot 307: Peugeot start soms niet - geeft geen enkele kik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds twee maandjes terug heeft mijn Peugeot 307 een raar maar vooral vervelend probleem:

De auto was na een korte stop op vakantie op een parkeerplaats niet meer te starten. Bij het omdraaien van de sleutel hoorde je enkel *klik* - verder TOTAAL niets. De motor deed helemaal niets. Geen rare lampjes of iets dergelijks.
Vervolgens hebben we de auto aangeduwd. Bij het aanslaan van de auto de volgende storing heel KORT in het display "STORING UITLAATGAS".
Na 5 kilometer rijden weer gestopt op een parkeerplaats. Auto geprobeerd te starten: zelfde probleem.
Na koortsachtig zoeken op internet las ik ergens dat het bijvullen van de olie (????) wellicht zou helpen. Een uur later olie bijgevuld (heel klein beetje) en de auto start weer. Raar!
Eenmaal weer in nederland, een paar dagen verder weer drie maal hetzelfde probleem. Iedere keer wil ik de auto opnieuw starten na een langer stuk rijden - althans dat lijkt erop.

Ik naar de dealer (3 weken geleden) in Utrecht en het probleem uitgelegd. De dealer kan het probleem niet reproduceren maar test wel de koelvloeistofleiding door en laat de motor een tijdje draaien. Ook de accu is prima in orde. De boordcomputer geeft geen storing weer.

Vandaag wil ik de auto wederom starten na een uurtje te hebben gereden: zelfde probleem. De auto geeft geen krimp- enkel een klikje bij het omdraaien van mijn sleutel. Hopenlijk start hij morgenvroeg weer.

Heeft iemand ENIG idee wat er hier aan de hand kan zijn??

Ik ben zeer benieuwd!

markto

Geplaatst door markto (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

de start motor is het probleem laat deze eens controleren heeft niets met olie en koelvloeistof te maken ( wat is dat voor dealer)

markto (0), 12 jaar geleden

De startmotor. Ben je daar redelijk zeker van? Hoe verklaar je dan dat de auto weer een paar weken zonder problemen is gestart, na het bezoekje aan de garage?

En: kan de garage een startmotor makkelijk doormeten?

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

ja daar ben ik 99% zeker van misschien een slechte verbinding daar, dat starten na een een garage bezoek was geluk maar als hij nu weer niet start duw hem niet aan maar haal er een monteur bij diekan dan de oorzaak met zekerheid zeggen ( of de wegenwacht)
gr jan

markto (0), 12 jaar geleden

okay jan. ga ik zo doen.
Hopelijk gaat me dit geen honderden euro's kosten aangezien ik de auto eigenlijk wilde gaan verkopen over paar weken ivm een lease auto.
Mocht echt de hele startmotor vervangen moeten worden - is een gereviseerde startmotor dat de moeite qua prijs?

markto (0), 12 jaar geleden

Eergisteren weer een probleem met de auto. Heeft 't een tijd goed gedaan. Auto staat stil na een uur rijden. Wil 'm weer starten na 10 minuutjes: doet niks.
Ik bel ANWB. Voordat ze kunnen komen start 'ie weer. Warmte lijkt dus zeker een probleem te spelen.

Wat kan ik nu 't beste doen? Garage kan 't probleem dus NIET reproduceren. Hoe zit dat met de verbindingen bij de startmotor. Kan ik die laten aandraaien/vervangen? Wat zou dat kosten?

harry4203 (500) PRO, 12 jaar geleden

zoals jan ook al heeft geschreven, als je van het probleem af wilt moet je er een nieuwe starter op zetten. als je geen geld kwijt wilt moet je zo door blijven tobben.

markto (0), 12 jaar geleden

Dat geloof ik best. Maar ik zou gewoon graag willen weten wat dit ongeveer zou moeten kosten.

heemskerk4251 (0), 12 jaar geleden

Even googelen: startmotor peugeot 307 en je weet wat hij kost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum