Peugeot 206: piep en olielampje alleen bij remmen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Sinds een paar dagen geeft mijn Peugeot 206sw wanneer ik rem (gewoon rustig, bijv. in aanloop naar een verkeerslicht of kruising) een waarschuwingssignaal en lijkt heel kort het oliedruppel-lampje op te lichten. Ik heb de olie bijgevuld (was erg weinig), maar probleem blijft. Iemand een idee wat dit kan zijn en hoe op te lossen? veel dank.

Staarttulp82

Geplaatst door Staarttulp82 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TrafficBandit (0), 9 jaar geleden

Dat is het verklikkerlampje voor de rembokken, als die (bijna) op zijn dan krijg je dit. Even een setje nieuwe remblokken monteren en je kan er weer een tijdje tegenaan.

Staarttulp82 (0), 9 jaar geleden

Update: er zat weinig olie in voordat ik ging rijden (nauwelijks waarneembaar met de peilstok) en heb de olie gisteren bijgevuld (ca 1,75l). Daarna twee stukken gereden (2x45 min, incl snelweg), niets anders dan anders gemerkt (soms een piep bij afremmen en het olielampje dat dan mee heel kort oplicht). Vanochtend voor de zekerheid de olie gecheckt en nu staat die boven de maxstreep. Ik snap er niets van (hij leek voor het vullen bijna leeg). Maar ik zag gisteren geen beruchte witte rookwolken achter de auto en hij deed het verder gisteren ook normaal. Wat te doen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum