Peugeot 406: probleem met bedienen portierraam bestuurderszijde

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 110 HDI

Bij het bedienen van het electrische raam aan de bestuurderszijde hoor ik wel motortje lopen. Raam gaat niet naar beneden of omhoog. Gelukkig zit hij wel dicht.

Wat kan dat zijn ? Zit er een soort snaar of zo om de motor van de raambediening. Of is er een andere constructie? Wat akn ik zelf doen om dit te fixen.
En hoe krijg ik de bekleding los zodanig dat ik er bij kan ?

KRG

Geplaatst door KRG (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

chris391 (0), 12 jaar geleden

Ik heb toevallig laatst ook een raammotor moeten vervangen,

deurpaneel is vrij simpel,je begint met de handgreep waar ook je raambediening en spiegelbediening opzit,hierin zit een zwart dopje,even eruit wippen met een dun schroevendraaiertje en dan zie je een torkx boutje,losmaken en dan de kabels van de schakelaars losmaken

dan even langs de zijkanten van het deurpaneel kijken daar moet je als het goed is nog 2 van die afdekdopjes tegenkomen links en rechts als je ervoor zit,waar ook weer zo'n torx boutjes inzitten,als laatste de luidspreker losmaken (het beschermgaas kan ook met een dunne schroevendraaier losgewipt worden)
er zitten een aantal plastic "drukkers" in het paneel die met enig geduw en getrek loskomen,met beleid aan het paneel trekken dan komt het goed..

en dan het deurpaneel naar boven toe duwen zodat hij uit de rubber komt bij het raam

meestal gaan de kunststof wieltjes in het mortortje kapot,als dat zo is heb je een nieuw mechanisme nodig,ik heb die ook compleet met motor vervangen,is het makkelijkst,op Winparts oid worden ze ook aangeboden,ik heb mijne bij Bart Ebben besteld,gebruikt maar met garantie,en wordt verstuurd,prima service

het enige "geklooi" is om de ruit zelf uit het plastic lipje te krijgen bij de oude (zeker als de raam dicht is,daar kom je niet bij als je geen slangenmens bent) de nieuwe in een schuine hoek in het portier schuiven en dat lipje erin klikken (er zit een gaatje onderaan de ruit,hier moet dat klipje invallen) en dan de rail en motor vastbouten (3 boutjes van het motortje en 2 voor de rail,stelt niet veel voor als je een beetje handig bent

mocht je toevallig alleen de raamschakelaar nodig hebben die heb ik nog (met bediening voor de twee voorste ruiten,helaas niet voor én achter) deze was bij mij dus niet kapot en nu heb ik er een over...

Succes!

KRG (0), 12 jaar geleden

Kan het ook zijn dat alleen de bediening zelf kapot is, dwz het tandwiel of de kabel die eraf gelopen is? Zodat je het motortje kunt hergebruiken ? Ik begreep dat via Peugeot alleen de hele set wordt geleverd incl. motor?

En hoe weet ik zeker dat ik de goede versie bestel ? Op de site van Bart Ebben kan ik niet automatisch het juiste type vinden .

Myn laatste 8 cijfers zijn 8159 6477

Wie helpt me verder ?

chris391 (0), 12 jaar geleden

Er zal best een mogelijkheid zijn om de motor los te vervangen,maar dat zit nogal lekker in elkaar zo'n systeem,het hele gebeuren vervangen is veel makkelijker,ik zou het deurpaneel eens losmaken en kijken of je wat ziet,nogmaals 9 van de 10 keer is het tandwieltje wat in de motor zit kapot,als je de oude eruit hebt zul je zien wat ik bedoel,geen idee of dat los te vervangen is,maar makkelijk zal het niet zijn

je moet voor zoiets altijd even bellen of ze de juiste op voorraad hebben,meestal is zoiets er wel hoor

citr/peug monteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens mij zou het deze moeten zijn: http://bartebben.nl/onderdelen/peugeot/4...

chris391 (0), 12 jaar geleden

Dat is inderdaad dezelfde die ik tijdje terug besteld heb,het ging zich er geloof ik om hoeveel pinnetjes op de aansuiting zit,daar zit het enige verschil in geloof ik bij de 406-en

als je de stekker van de motor losmaakt kun je de pinnetjes tellen

;-)

Beunhaas (530) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb 2x een probleem gehad met die electrische ramen en het was in 1 geval een kabeltje gebroken en 2e geval het glijdertje langs de rail kapot.
Beide keren gewoon gerepareerd (wel een gepruts) , complete unit is absurd duur

KRG (0), 11 jaar geleden

Ik heb de zaak gedemonteerd en geconstateerd dat van het motortje het tandwiel dat op het asje zit is gebarsten. Dus ik ga op zoek naar een losse motor via de sloop of zo. Bij Peugeot is de aandrijfmotor niet los te koop. De bediening is nog wel goed. Ik zoek een motor met 6 polige aansluiting.

Dit is een type dat automatisch gaat en ook zelf stopt. Niet de uitvoering die je ingedrukt moet houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.