Peugeot J5: rechteraandrijfas demonteren peugeot J5

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TD

Krijg de rechter aandrijfas niet uit het differentieelbehuizing,heb de bouten van het tussenlager verwijderd en geprobeerd om met behulp van een hamer en slaan op de homokineet de tussenas te demonteren maar geen resultaat.
Weet er soms iemand een oplossing,speciaal gereedschap,demonteren differentieel .....?
Alle sugesties welkom.
paulus

paulus8640

Geplaatst door paulus8640 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan5047 (0) PRO, 16 jaar geleden

Met een bandenijzer tussen as en differentieelbehuizing wrikken
succes jan

paulus8640 (0), 16 jaar geleden

[quote=jan5047]Met een bandenijzer tussen as en differentieelbehuizing wrikken
succes jan[/quote]
Het is de rechterzijde en het lijkt mij zeer gevaarlijk om tussen tussenlager en de homokineet te wrikken maar zal het toch eens proberen,wie weet.
beste groeten
paulus

kriko (0), 16 jaar geleden

Beste ,is altijd zeer verwarrend , rechterkant bedoel je als je er voor staat kant van de chauffeur , zodus korte aandrijfas en die zit in een soort pot met vet in en rubber erover , die pot zit in een lager aan de boite . als je rubber kapot is kan die lager toch niet zonder vet draaien want die zit toch in de boite , denk erom dat die pot wel wat moet kunnen bewegen en scharnieren . Normaal kan men dat er uit kloppen zoals men hier verteld , heb ik al gedaan . Maar het is erg onduidelijk wat eigenlijk je probleem is of is het de anderte kant ?

paulus8640 (0), 16 jaar geleden

[quote=kriko]Beste ,is altijd zeer verwarrend , rechterkant bedoel je als je er voor staat kant van de chauffeur , zodus korte aandrijfas en die zit in een soort pot met vet in en rubber erover , die pot zit in een lager aan de boite . als je rubber kapot is kan die lager toch niet zonder vet draaien want die zit toch in de boite , denk erom dat die pot wel wat moet kunnen bewegen en scharnieren . Normaal kan men dat er uit kloppen zoals men hier verteld , heb ik al gedaan . Maar het is erg onduidelijk wat eigenlijk je probleem is of is het de anderte kant ?[/quote]
Het is inderdaad de andere kant ,maar ondertussen los gekregen.In ieder geval bedankt voor de moeite .
beste groeten
paulus

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum