Peugeot 406: Regelmatig moeilijk starten

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo, ik heb een probleem met een Peugeot 406 van '98. Deze start regelmatig slecht, zeker als het koud is doet hij erg moeilijk. Nu deed hij al moeilijk bij de aankoop, maar ik dacht dat dit wel over zou gaan als hij wat vaker met die auto had gereden. Dit is echter niet het geval, in tegendeel zelfs. Hij is alleen maar slechter gaan starten. De persoon in kwestie moet wachten tot het lampje van de airbag uit gaat en daarna kan hij gewoon starten. Ik heb hem in oktober uit laten lezen door een Peugeot specialist en die konden niets vinden. Herkend iemand dit probleem of weet iemand of dit een kwaal is van deze auto's?

Met vriendelijke groet,

Geert van de Laar

GTGeertje

Geplaatst door GTGeertje (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Niet starten (startmotor doet niets) of niet aanslaan (startmotor draait wel, maar motor doet verder niets)? Daar zit nogal wat verschil tussen.
Ik dacht dat normaal gesproken het airbag-lampje pas uit gaat na het aanslaan van de motor?
Heb je dat al eens nagevraagd of het normaal is bij deze auto dat het airbag lampje al voor het startren uit gaat?

GTGeertje (0), 14 jaar geleden

De startmotor doet het, en de motor slaat ook aan, alleen slaat hij direckt daarna weer af. Het is ongeveer het zelfde wat krijgt als de automatische shoke niet werkt. Wat betreft het Airbaglampje: Deze gaat normaal uit voor het aanslaan van de motor. De Persoon in kwestie wacht ook met starten todat hij uit gaat en dan kan hij hem 7 van de 10 keer gewoon starten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.