Peugeot 406: remmen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

als de auto koud is kan ik mijn remmen halverwege in trappen en dan remt hij ook uitstekend als ik 20 km gereden heb zie ik mijn temp oplopen en kan ik mijn remmen maar 1 of 2 cm intrappen verder lukt gewoon niet moet ik remmen dan maakt hij een "bonkend" geluid wat kan het zijn?

rolandt

Geplaatst door rolandt (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (505) PRO, 15 jaar geleden

het lijkt mij het verstandigst om zsm een garage op te zoeken.

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Remvloeistof heeft de nare eigenschap dat het vocht opneemt uit de lucht. Het probleem hiermee is dat dit vocht stoom wordt als de temperatuur boven de 100 graden komt. (voor een remsysteem niet ongebruikelijk)

Er ontstaan dan stoom-bellen die het remsysteem onder druk zetten en je remmen activeren. Als de druk maar hoog genoeg wordt dan kunnen de wielen in het ergste geval helemaal blokkeren.

Dit is precies de reden dat remvloeistof om de twee jaar ververst moet worden.

Ik weet niet of dit de oorzaak van je probleem is maar je zou in ieder geval kunnen proberen om de remvloeistof een keer te verversen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.