Peugeot 406: Remtang 406 break

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Geachte heren/dames,

misschien weet 1 van jullie wel een oplossing waar het volgende probleem kan liggen

een 2 weken geleden is de remtang rechtsachter vervangen (a 250 euro) omdat deze kapot was (het rubber was gescheurd waardoor er vuil bij de remcilinder zat en deze vastliep)

gister was ik aan het rijden en hoorde ik opeens gepiep vanaf 1 van mn wielen, nu blijkt dat de remtang linksachter ook vastgelopen is (wiel eraf gehaald een paar klappen op gegeven en de delen die zichtbaar waren met kopervet ingesmeerd, maar dit mocht niet baten),

is dit gewoon badluck dat ze beide nu opeens stuk gaan of kunnen er meer dingen aan de hand zijn op het moment?

vuil in de remvloeistof ofzo?

ik hoor het graag,

mvg,

xander

PS: "probleem" met een automaten bak is opgelosd..........

xander666

Geplaatst door xander666 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wkhoek (0) PRO, 15 jaar geleden

zitten de remblokken niet gewoon vast in de remklauw? Heb je die er ook uit gehaald en schoon gemaakt/ontroest?

Ook kan de voering van de handremsegmenten losgekomen zijn, dan draait het wiel ook zwaar. Omdat te controleren moet de schijf eraf. (en om de schijf eraf te halen moet de klauw volledig los)

xander666 (0), 15 jaar geleden

Hoi wkhoek,

na een paar klappen op de remtang zijn de blokken losgekomen, maar na 1 keer remmen zaten deze meteen weer vast,

net nog even gekeken naar de remvloeistof net dikke frituurvet (dot4) "drijft" wel een beetje rotzooi in met aanslag kan dit kwaad?

remblokken achter zijn wel vervangen met de apk 2 maanden geleden?! kan daar inderdaad aan liggen? of niet soms? misschien iets te dik?

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

hebben ze bij het vervangen van je remblokken de rubberen afdichtingen oftewel stofhoezen niet kapot gemaakt,en inderdaad even je remblokken eruit halen en voelen of ze wel soepel genoeg in de remtang passen,en even zonder remblokken remmen en kijken of je remzuigers goed naar buiten komen en of je ze ook weer soepel genoeg kunt terugdrukken of terugdraaien ligt aan het systeem,en even remvloeistof vernieuwen frituurvet moet je niet hebben,mooi heldere vloeistof.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.