Peugeot 306: Ring opvoerpomp brandstoftank past niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 Hdi Break

Hallo,

Bij mijn 306 Hdi is bij vervanging van de opvoerpomp in de tank de bevestigingsring verloren gegaan. Nu heeft mijn garage een nieuwe besteld bij de Peugeot dealer, maar deze is er met geen mogelijkheid op te krijgen (onderdeer-nr 1531.25, 9636218980). Hij gaat steeds scheef of springt er weer af.
Is dit echt het juiste onderdeel? Is de schroefdraad misschien ooit veranderd? Ik vond trouwens in een oudere onderdelencatalogues het nummer 1531.09 (voor 306 N5A), maar ik heb geen idee of die wel zou kunnen passen.\

Heeft iemand misschien een idee?

Gaat er misschien wel eens vaker wat stuk aan de schroefdraad op de tank, waardoor de ring niet meer past? Nieuwe tank?

Morgen gaan ze te tank eronderuit halen om is eens te kijken waarom het niet past. Alvast bedankt voor alle hulp.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

de ring kan best wel eens een gekloot zijn om hem goed er op te krijgen. Als je het ene keer hebt gedaan slelt het niks voor maar ja. is de rubberen afdichtring wel goed geplaatst ?

harry4203 (555) PRO, 14 jaar geleden

ond is goed, kan idd een gekloot zijn om em er goed op te krijgen.

LuckyMe (0), 14 jaar geleden

[quote=citroënmonteurtje]de ring kan best wel eens een gekloot zijn om hem goed er op te krijgen. Als je het ene keer hebt gedaan slelt het niks voor maar ja. is de rubberen afdichtring wel goed geplaatst ?[/quote]
Het lukt zelfs niet eens om hem zonder afdichting en pompje erop te krijgen (dus alleen de ring op de tank schroeven)!
En dat de tank tot de nok toe vol zit en dat alles niet perfect in het midden van het gat in de vloer zit maakt het er niet makkelijker op.

Ik zag dat Peugeot en Citroen er trouwens een aparte ringmoersleutel voor hebben.

nollie8206 (0) PRO, 14 jaar geleden

is altijd lastig is speciaal gereedschap voor een driepotige sleutel die over de nokjes van de kunstof ring vallen ring monteren draai eerst naar links tot hij in de schroefdraad valt draai daarna vast kan vaak lastig gaan

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Ik heb bij mijn 406 destijds ook de ring besteld toen ik de pomp moest vervangen of bij het inbouwen van een standkachel. Ik kreeg toen de nieuwe ring er ook niet op. De oude was geen probleem, dat was erop, eraf, erop, eraf... De nieuwe wilde echter voor geen meter. Toen maar gewoon de oude gebruikt. Bij het inbouwen van een standkachel in mijn huidige 406 heb ik ook gewoon weer de oude ring gebruikt, gaat prima (mits deze natuurlijk heel eraf is gekomen).

LuckyMe (0), 14 jaar geleden

Het is opgelost. Niet door de tank uit te bouwen, maar door de ring in te zagen en hem met een stalen slangklem vast te zetten. Het zit waarschijnlijk vaster dan het ooit met alleen de ring gezeten zou hebben. Wel moest het gat in de carrosserie wat grote geknipt worden.

Iedereen bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.