Peugeot 406 fase II break: roest

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16V

Op de motorkap van mijn Peugeot zitten een paar blaasjes. Precies op de rand boven de grill.
Bij nader onderzoek bleek mij dat de velsrand los heeft gelaten over een lengte van 10 cm en dat daar tussen ook veel roest zat. Dit had dus tot gevolg dat er blaasjes op de motorkap kwamen.

Mijn vraag heb ik nog garantie daarop omdat Peugeot spreekt over 12 jaar garantie van binnenuit.

Heeft iemand ervaring met soortgelijke problemen.

Het is geen steenslag. Ik heb het laten zien aan een autoplaatwerkerij/spuiterij en die bevestigen mijn bevindingen.


9 mei 2007.

Ik ben inmiddels wat verder en de auto heeft vlgs Peugeot schade gehad in 2001, aan voor en achterzijde. Helaas was niet meer te achter halen of er een nieuwe motorkap op was gekomen. Dus.... alles voor eigen rekening. Weet iemand of ik hiermee akkoord kan gaan?
De ANWB zegt dat deze herstelde schade bij de verkoop had moeten worden vermeld.
Ik heb de auto gekocht in 2003 dus ja en nee verhaal.

Zal er een andere motorkap op moeten zetten of bij werken. dit laatste wil ik eigenlijk niet. Wie weet er een kap. Kleur zwart Noir Obsidien. Voor niet te duur rij ik er heel Nederland voor af.

peudofiel

Geplaatst door peudofiel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

normaal roest een peug niet, waarschijnlijk is de kap al eens vervangen door een imitatie kap in het verleden door een schadegevalletje......

MichelJ (0), 16 jaar geleden

Bel eens een aantal bedrijven af of ze een kapotte Peugeot hebben staan met goede motorkap. Bijwerken heb je de kans dat je bezig blijft.
Op internet rondkijken en wat bellen kan je genoeg opleveren.

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Via de " Schade Verleden Pas " is te achterhalen of de auto inderdaad schade heeft gehad, hoeveel schade, waar de schade zat en wie het gemaakt heeft.
Als dit door 'n Focwa- of Schade Garant bedrijf is gedaan, heb je misschien nog kans op tegemoetkoming omdat deze bedrijven vaak beweren zo goed te zijn, dat de febrieksgarantie niet aangetast wordt.
Deze pas is verkrijgbaar bij eleke garage of dealer die bij de Bovag en NAP is aangesloten en kost 'n paar euro.
Er is echter 1 voorwaarde hierbij: Als de schade in die tijd niet is gemeld bij een verzekeringsmaatschappij, omdat bijv. de eigenaar zelf de schade heeft betaald, is het niet met de pas te achterhalen.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum