Peugeot 205: Schakelstang eraf gevallen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1 XL

Hi,

Gisteren wilde ik wegrijden, dus ik gooi hem in zijn achteruit, eenmaal achteruit, gooi ik hem in zijn 1 en toen wilde ik hem in zijn 2 zetten, kon dat niet meer. Ik kon de pook alle kanten op zwieren, maarniet meer in een versnelling. Na enig zoeken kwam ik erachter dat de "schakelstang" (hopelijk noem je hem zo) die in verbinding staat met de pook en de versnellingsbak eraf was gevallen. Het gaat hier om een stang met twee holle uiteindes welke je op twee bollen moet klikken waarvan eentje op de versnellingsbak zit.

Mooie is, hij klikt er niet meer op. Ik kan hem erop zetten en dan schakelt hij gelukkig weer, maar hij is zo los dat hij er ook zo afvalt. Nu wil ik graag weten of er in die holle uiteindes nog iets hoort te zitten wat de schakelstang borgt. Of is hij dusdanig versleten dat ik er een nieuwe schakelstang op moet zetten?

Iemand enig idee waar ik het over heb?

Dank u

Yzord

Geplaatst door Yzord (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tja, dat gaat 'n keer mis met al dat gooien.......Maar wat betreft de stang: in deze kogelkoppen hoort 'n kunststof borgring te zitten. Denk niet dat deze los leverbaar is maar dat zou je bij de dealer moeten navragen. Anders op de sloop kijken naar 'n andere stang.

Gr.

Yzord (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord. Hoe vervang ik bijv. de stang? Want als het dusdanig geborgt zit dat het er niet af kan, dan zal ik hem er wel ook niet zo snel eraf krijgen.

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Meestal kun je de kogel loshalen door er 'n flinke schroevendraaier er onder te zetten. Soms zijn ze geborgd aan de bovenzijde van de kogelhouder d.m.v. 'n borgveer. Dan eerst de borgveer verwijderen ( iets uit elkaar).
Bij montage even 'n beetje vet er in drukken. Scheelt 'n stuk met schakelen.

Gr.

Yzord (0), 17 jaar geleden

Dank u,

Btw, hoe heet zo stang? Want ik denk dat ik maar gewoon een nieuwe bestel bij Peugeot

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Gewoon, schakelstang. Even uitleggen waar die zit dan. Kosten? Kunnen ze je van tevoren zeggen bij de dealer.

Gr.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.