Peugeot 206: Schommelend toerental

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Ik heb een peugeot 1.4 uit 2000 sinds een tijde ging het toerental schommelen als de auto koud was als de watertemperatuur rond de 70 graden is is het weg. Nu heb ik de stappenmotor vervangen gasklephuis schoongemaakt maar nog steeds het zelfde probleem. Weet iemand hier een oplossing voor?

M.V.G Igo Grouwstra

iggie27

Geplaatst door iggie27 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Het lijkt er op dat het probleem wat je beschrijft temperatuur gerelateerd is.

Het zou kunnen zijn dat er een temperatuursensor kapot is of dat de bekabeling er van kapot of beschadigd is.

Een koude motor krijgt door de ECU iets meer benzine ingespoten om hem aan de gang te houden. (automatische choke). Als de ECU een verkeerd temperatuursignaal krijgt dan kan het zijn dat dit niet gebeurt en dat daardoor je motor slecht draait.

iggie27 (0), 15 jaar geleden

De auto is ook uitgelezen maar daar kwan niks uit. Als een sensor kapot is zou dat dan niet tijdens het uitlezen naar voren zijn gekomen?

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik heb zelf een keer een kapotte temperatuursensor gehad en toen was er geen enkele foutmelding opgeslagen in de computer. Alleen de foutcodes laten uitlezen was in mijn geval dus niet voldoende.

Wat de garage wel met de uitleesapperatuur kan doen is het monitoren van het temperatuursignaal. Als je de motor koud start dan zou de temperatuur langzaam moeten oplopen tot de bedrijfstemperatuur, dit is te volgen op de uitleesapperatuur. Als dit niet gebeurt dan is er dus iets mis met de meting van de temperatuur. Op deze manier is bij mijn auto destijds vastgesteld dat de temperatuursensor een probleem had.

Als de ECU in de auto geen bruikbaar signaal van de temperatuursensor krijgt dan gaat hij uit van een standaard waarde (bijv. 70 graden). De instellingen voor brandstofinspuiting e.d. bij deze temperatuur zijn natuurlijk niet ideaal voor een motor die nog koud is. Dit zou een reden kunnen zijn dat de motor slecht draait als hij koud is.

iggie27 (0), 15 jaar geleden

We gaan het proberen dank je wel voor je hulp en ik laat het weten of het geholpen heeft

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum