Peugeot 206: toerenteller

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 liter HDI

Hallo,

ik heb het volgend probleem:

De toerenteller blijft regelmatig "vastzitten". Om hem weer op nul te zetten moet ik het contact uit en aan zetten en daardoor zakt de toerenwijzer weer naar nul.
Mijn vragen zijn:
* heeft dit invloed op de motor (ik denk van niet aangezien het geluid van de motor bij stationair draaien hetzelfde blijft) en de toerenteller wijzer is wat zwart aan het uiteinde.
* wat te doen in deze. De dealer geeft aan dat alle "klokken" zoals benzine, waterdruk enz enz vervangen moet worden aangezien dit 1 compleet geheel is.

Graag een duidelijk antwoord aangezien ik geen kenner ben van auto's.

vrgr Ed

eddy5141

Geplaatst door eddy5141 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 15 jaar geleden

heeft geen invloed op de motor.

de klokken gaan idd wel eens stuk, de klok moet idd in z'n geheel worden vervangen.

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

ze gaan indd bij bosjes stuk...

er zijn bedrijven die repareren dit soort klokken voor een fractie van de nieuwprijs van zo;n klok...ook behoud je dan je eigen km stand.

althernatief is een klok van de sloop, echter zit je dan met een afwijkende km stand..als je dit niks kan schelen, zoek er dan wel eentje met exact het zelfde nr. als je eigen..

Bert Pleizier (0), 15 jaar geleden

De km-teller zit in de snelheidsmeter, niet in de toerenteller. Als je deze vervangt, heb je dus geen andere km-stand. Mocht dit wel het geval zijn, dan kun je de teller gewoon op een andere stand draaien met de boormachine. Het is dan handig als de eigen km-stand iets verder zit, dat scheelt draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.