Peugeot 406: Schommelend toerental

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFV, Motorinhoud (cc): 1998, Vermogen (kw): 99

Auto rijdt op benzine/gas, heeft last van een schommelend toerental/afslaan rond stationair (zowel op benzine als op gas). Met name het afslaan is nu erger geworden, nu de temperatuur daalt. Ook gewoon tijdens het filerijden kan het toerental gaan schommelen van ca. 1400 naar 0 toeren, waarbij de motor soms afslaat en zich soms weer 'herstelt'. Motor is al een keer uitgelezen voor hetzelfde probleem. waren echter geen foutmeldingen, wel is de stappenmotor vervangen en ingeleerd. Heb onlangs ook nog eens het gasklephuis schoongemaakt, hoewel dat niet bijzonder vuil was. Omdat het probleem met name nu bij koud weer versterkt optreedt, vermoed ik zelf dat een van de sensoren op de gasklep defect is. iemand een idee?

FrankVeer

Geplaatst door FrankVeer (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 7 jaar geleden

Dan zal rijdend uitlezen moeten aangeven wat er mis is op het moment dat het euvel optreedt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.