Peugeot 406: schudden, trillen bij aanzetten airco ??

Bouwjaar: 1999

Toen ik vanavond in de sneeuwbui naar huis reed in mijn 406 1.8 8v gebeurde iets raars. Toen ik airco aanzette om beslagen ramen te voorkomen hoorde ik een een of andere geratel en voelde de auto trillen, alsof de V-snaar heel moeilijk kon draaien of zo. Toen heb ik de airco meteen uitgezet. Half uur later (was ik nog niet thuis door files) airco weer aangezet en weer het zelfde probleem, auto valt dan stationair terug en slaat bijna af. Ik heb dan airco weer uitgezet. Een uur later heb ik de airco weer aangezet en alles "lijkt" weer normaal?

Voordat ik naar de airco specialist/dealer ga, zijn er zaken dat ik zelf kan controleren? Het betreft een 406 1.8 8v (AG G3) van bj 1999 (oude model) . Gewone airco geen ECC.

milas

Geplaatst door milas (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Sayed (0), 18 jaar geleden

heb je bij een koude start ook deze problemen of hoor je de V-Snaar wel eens slippen bij een koude start?

milas (0), 18 jaar geleden

Sayed, ik heb gisteren voor het eerst deze probleem gehad. Toen was ik airco aanzette was ik al zeker 15 minuten onderweg.

vervoort11761 (0) PRO, 18 jaar geleden

heb dat met mijn 406 gisterenavond ook gehad. bij mij wel geen geratel, alleen trillingen. ik denk dat er sneeuw aan de koelvin is gevroren en zo een onbalans teweegbrengt. kan er geen andere uitleg voor verzinnen.

Sayed (0), 18 jaar geleden

Op zich is het normaal als toerental bij aanzetten van de airco omhoog gaat, vaak zit de snaar ook niet strak genoeg en gaat de auto bij het aanzetten van de airco stotteren!

milas (0), 18 jaar geleden

het zou kunnen dat het door sneeuw kwam, maar het was meer dan trilling, je merkte echt dat de motor ook veel meer belast werd, als airco niet uit had gezet was de motor denk ik afgeslagen..

milas (0), 18 jaar geleden

Weet iemand een adresje in de buurt van Arnhem - Zevenaar waar ik voor weinig mijn airco kan laten controleren en eventueel koelmiddel (R-134a gas) kan laten bijvullen.

pha (0), 18 jaar geleden

Milas, ik heb precies hetzelfde gehad met mijn 406 1.8 16v 2001. Ben benieuwd wat het probleem is.

Pjotr9136 (0), 18 jaar geleden

Ook bij mijn 406HDI ontstonden er vrijdagavond tijdens de sneeuwstorm sterke trillingen bij het aanzetten van de airco, ik trok net op toen ik 'm aan deed, de auto reed schokkend.
Ik heb hem gelijk uitgezet en hij werkt nu probleemloos.
ik ben er van uit gegaan dat er of iets bevroren was of dat er geen lucht kon worden aangezogen ( het gehele ventilatierooster lag vol met door de ruitenwisser aangedrukte sneeuw /ijs).
Zit er geen beveiliging op de airco die zorgt dat hij bij vorst niet kan werken?

milas (0), 18 jaar geleden

Als ik zo de ervaringen van de anderen lees, lijkt er op dat het toch combinatie van factoren is geweest mbt sneeuw/ijs..

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Milas,

Als de buitentemperatuur (meen ik) onder de drie graden zakt dan werkt de airco helemaal niet. Zit wellicht daar het probleem? Er zal vast wel een sensor ergens zitten die hiervoor zorgt. Weet een van de techneuten dit misschien?

gr.

Cees

Pjotr9136 (0), 18 jaar geleden

Ik had gehoopt dat er nog een reaktie van een (peugeot) techneut zou komen ( i.v.m. eventuele te voorkomen vervolgschade ). hopelijk alsnoch! Alvast bedankt.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit in het inlaatlucht kanaal van de aanjager een sensor die de temp van de aangezogen lucht meet. Maar het kan zijn dat deze sensor bij een handbediende airco niet aanwezig is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.