Peugeot 307: Schuddende motor - koude start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI - 90pk

Sinds kort ben ik in het bezit van een 307SW met een 2.0 HDI (90pk) motor. Een zeer fijne auto maar ik heb toch één probleem. Bij koude start schud de motor (auto) nogal. Als hij opgewarmd is doet hij dit niet meer. Volgens de garage is dit gebruikelijk bij deze auto's. Mijn vraag: Is dit werkelijk waar? Het lijkt mij niet. Dat hij de eerste kilometers wat rauw loopt lijkt me normaal maar een schuddende motor niet. Wie heeft een antwoord en eventuele oplossing.

mslt

Geplaatst door mslt (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Helemaal abnormaal is het niet maar, je zou het wat kunnen onderdrukken door een onderste motorsteun te vervangen en verder zou de dealer eens kunnen kijken naar de ongelijkheid van de inspuiting , is die groter dan een bepaalde hoeveelheid zul je wat met de injectoren moeten doen.

mslt (0), 16 jaar geleden

Oldtimer: Ongelijkheid van de inspuiting? Zou ik dit dan niet moeten merken als de motor warm is.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee,als hij koud is heeft hij n.l. meer energie nodig om zichzelf rond te draaien warm gaat alles veel lichter en regelt hij zichzelf terug, je kunt dit simuleren door bij warme motor iets gas te geven ongeveer 100 toeren dan schud hij namelijk ook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum