Peugeot 307SW: storing motormanagement (gaskleppositiesensor)

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

mijn 307sw heeft al 2 keer deze storing aangegeven weet iemand hoe of wat....

DOLLEDOLF

Geplaatst door DOLLEDOLF (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

sgm (0), 16 jaar geleden

Hmm, krijgen de Peugeots daar ook al last van...
Zoek eens bij Renault Laguna op gasklephuis. Er zit in die auto's ongeveer hetzelfde gasklephuis. Eigenlijk kunnen die dingen elektrisch niet stuk, dus vaak is het de bekabeling of de computer die 'm aanstuurt. Die geeft dan de schuld aan het gasklephuis, maar is zelf de schuldige.
Zoek naar loszittende stekkers en vuile stekkers. Als je daar niks kunt vinden, wordt het toch garagewerk.

DOLLEDOLF (0), 16 jaar geleden

hoi bas,
ik kom net terug van de peugeotgarage,en heb 'm daar uit laten lezen.
die kwamen tot de conclusie dat het aan de snelheidsregeling(sensor)lag en hebben 'm gereset.
ook vroegen ze wat voor benzine ik had getankt want het was niet verstandig om een B-merk benzine te tanken(wazig verhaal)
omdat ze daar ook gevoelig voor zijn.

sgm (0), 16 jaar geleden

Wazig verhaal. Klinkt als "we weten het ook niet en verhelpen maar wat symptomen". Vrees dat je binnenkort weer in de garage staat. Ik zou eens naar een andere garage gaan. In welke regio woon je?

DOLLEDOLF (0), 16 jaar geleden

ik woon in tilburg....

sgm (0), 16 jaar geleden

Als het niks wordt met je dealer, maak dan eens een afspraak met Van Der Doelen in Schijndel (www.doelenschijndel.nl). Die lossen problemen echt op en werken tegen een net uurtarief. Het is een algemene garage, gespecialiseerd en uitgerust voor Franse merken. Als Laguna-rijder kom ik er iets te vaak :-), maar wel met vertrouwen en tevredenheid.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Tja met dit soort problemen moet je niet naar de garage gaan tenzij je failiet wil gaan op het willekeurig vervangen van onderdelen. Sluit eens een OBD reader aan en controleer of er storingen zijn opgeslagen in de ECU.

Je gaskleppositiesensor (throttle position sensor of kortweg TPS) registreert de stand van de gasklep. Staat de gasklep dicht dan gaat de stappenmotor een stukje open om het stationair toerental te regelen. Als de gaskleppositiesensor niet werkt dan merk je dat aan afslaan en "flat spots" (inhouden) tijdens het optrekken. Waarschijnlijk is een storing opgeslagen omdat een meetwaarde is doorgegeven die buiten de normale range ligt.

Controleer het gasklephuis eens goed, zorg dat alles schoon is. Bekijk de bekabeling eens goed en controleer de stekkers.

[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/Ga...[/img]

sgm (0), 16 jaar geleden

Dat is een goed advies voor iemand die zelf kan sleutelen. Voor de rest van de mensheid raad ik een garage aan die eerst even goed nadenkt en kijkt voordat ze tot actie overgaan. Dealers zijn daar IMHO wat minder sterk in omdat ze door hun hoge uurtarief snel onderdelen vervangen.

DOLLEDOLF (0), 16 jaar geleden

wat heeft de een met de ander te maken.. dan bedoel ik gaskleppositie(werd geconstateerd door ANWB) en snelheidregelaar (dit zegt de peugeotgarage).... of is dit hetzelfde ?

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Eigenlijk wil ik hier helemaal niet meer op reageren zoveel negatieve dealerverhalen,maar afijn.
Gaskleppositiesensor heeft wel degelijk met de snelheidsregeling te maken maar, hebben ze bij de dealer nog gezegd welke sensor ??
De foto die hier op staat is van een veel oudere motor en ook nog eens van de verkeerde.
Dat verhaal van die benzine is inderdaad vreemd tenzij er een aanleiding toe is, tank je bij een witte pomp en zijn daar wel eens problemen mee ??

DOLLEDOLF (0), 16 jaar geleden

nee ik tank eigenlijk altijd bij TOTAL... maar heb toevallig vorige week in Belgie getankt,maar hij had er daarvoor ook al last van.
maar wat kan ik het beste doen dan?.

sgm (0), 16 jaar geleden

@Oldtimer: ja, er wordt zeker over dealers geklaagd hier. Er zijn gewoon een hoop dealers die de naam dealer niet waardig zijn en daar wordt te weinig aan gedaan. Gelukkig zijn er ook een groot aantal hele goede. Gezien je antwoorden hier heb ik wel het gevoel dat jij bij die goede hoort.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Smoorklep reinigen en opnieuw inleren , als dat niet helpt en het is echt weer de storing , sensor, eerst de bedrading goed controleren eventueel de stekkers vastzetten met tiwraps, helpt dat nog niet dan de software van de computer controleren of het de meest recente is en als hij dan nog storing geeft, smoorklephuis vervangen

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

@Oldtimer: Ik kan me goed voorstellen dat je een beetje genoeg hebt van het gezeur over peugeot dealers. Excuses voor mijn opmerking, het is zeker niet persoonlijk bedoeld. Helaas geldt ook hier dat de goeden onder de slechten lijden en het is inderdaad niet rechtvaardig om iedereen over één kam te scheren.

De foto hierboven is inderdaad niet van een 307 maar ik heb hem erbij gedaan zodat iedereen zich een beetje een beeld kan vormen waar het om gaat. Ik heb helaas geen foto van de 1.6 motor uit de 307 bij de hand.

Misschien ook verstandig om hier nog even wat rond te vragen: www.307forum.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum