Peugeot 106: schurend geluid

Bouwjaar: 1996

Sinds 2 weken heb ik het volgende probleem.
2 weken geleden kwam er wanneer ik in de 5de versnelling het gas iets los liet een schurende geluid onder de motorkap vandaan.
garage kon toen niets vinden alleen dat het hitteschild los zat en dat me wiellager bij 1 wiel niet goed meer was. Het resoneren van het hitteschild bleek het niet te zijn.

Sindsdien is het geluid steeds erger geworden. Nu hoor ik bij iedere versnelling wanneer ik mijn gas iets intrap en weer loslaat het geluid. En wanneer ik mijn koppeling intrap hoor ik het hetzelfde ook. Het lijkt net of dat er op het moment van intrappen iets tegen elkaar schuurt.
En ik heb geen idee wat er allemaal onder de motorkap gebeurt als ik mijn gas of koppeling intrap en al helemaal niet hoe die 2 met elkaar in verband staan.

Bij de garage wisten ze het dus niet, zou iemand mischien iets weten wat het zou kunnen zijn dan kan ik ze daar miscchien een hint geven waar ze zouden kunnen zoeken.

ps. bij een koude motor doet hij het niet bij een warme motor alleen.

Alvast bedankt TeQ.

TeQ

Geplaatst door TeQ (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn uw aandrijfashoezen in het verleden stuk geweest ? Dat zijn de rubberharmonica manchetten die rond de aandrijfas bij het linker en rechter voorwiel zitten.
En laat het olie peil van de versnellingsbak eens controleren

TeQ (0), 18 jaar geleden

mijn linker aandrijfas hoes lekte inderdaad niet zo lang geleden. Zou het dan kunnen zijn dat daar nog steeds mee iets aan de hand is of dat iets niet goed hebben gedaan.
Verder was er toen ook aan de hand:
koppakking lekte olie op me distiebutieriem en draagarm rubbers zaten los.
Zou het dan daar eventueel ook iets mee te maken kunnen hebben?

jeroencrezee (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit probleem exact hetzelfde met mijn Clio, dus ik ben benieuwd naar de reacties..

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

probleem zit denk ik in de aandrijfas/hoes. Als er geen of niet genoeg vet ingezeten heeft dan acht ik de kans groot dat je hmokinetische koppeling van de aandrijfas(dat ding wat in de hoes zit)de boosdoener van het geluid is.

TeQ (0), 18 jaar geleden

ik heb bij een garage laten bekijken en zei zijden dat het de drukgroep van mijn koppeling was.

Ik ga nu nog ergens een second opinion laten doen. Want zij zeiden dat dat nog al een duur klusje zou gaan worden. Maar ik weet niet of ik ze moet vertrouwen daar. kwam zo uit op 800 eetjes of zoiets..

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Maakt hij ook geluid als je stilstaat en de motor loopt? bij lopende motor koppeling intrappen en een beetje toeren maken.Als hij dan ook dat bewuste geluid maakt dan kan het in je koppeling/druklager zitten

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.