Peugeot 206: slaat soms af tijdens rijden + verhoogd toerental

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 8v

Hallo,

Ik heb een Peugeot 206 1.4 8v uit 1998 aangeschaft met het probleem dat de auto af en toe afslaat tijdens het rijden.
Auto al enkele keren bekeken maar de klacht zelf nooit waargenomen. Uitgelezen met een universele tester, geen fout codes opgeslagen. Nu heb ik de auto overgenomen en heb ik het probleem zelf ook meegemaakt.
Zo rond de 70km/pu op een slingerweg sloeg hij af tijdens het rijden, de auto aan de kant laten rollen en hij starten ook direct weer, alleen regelde hij zijn stationair toerental af op 3000rpm. na een paar honderd meter te hebben gereden bleef hij telkens weer zijn stationair toerental op de 3000rpm afregelen. Toen heb ik de auto op slot gezeten, ongeveer 15 min. gewacht, motor gestart en meteen regelde hij hem weer af op de 3000rpm. daarna de accu pool gedemonteerd, een minuut gewacht en toen weer gestart. Motor loopt weer perfect. Tot nu toe rond de 70 km gereden en geen problemen voorgekomen. wat zou dit zijn? ik zat zelf te denken aan de stationair stappenmotor alleen is dit onlogisch omdat hij tijdens het rijden uitvalt, of de regeleenheid. maar die heb ik zo een twee drie ook niet liggen. dus wie heeft dit probleem vaker meegemaakt?

Alvast bedankt!

RB

Geplaatst door RB (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

RB (0) PRO, 15 jaar geleden

Storing nog steeds niet voorgekomen.. auto laten uitlezen bij de dealer, daar waren geen fouten uitgekomen, motorelectronica maar meteen opnieuw geprogrammeerd hopen dat het nu goed blijft

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

af en toe moet je de batterij eens afkoppelen bij deze wagentjes, idem voor 106

RB (0) PRO, 15 jaar geleden

Dus al ik deze wagen verkoop moet ik maar tegen de klant zeggen dat hij de batterij af een toe eens moet ontkoppelen... hier moet tog iets aan te doen zijn?

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

je moet dat niet tegen je klant zeggen. Jij als garagist moet dat elk onderhoud doen. Wij doen dit regelmatig. Je moet dit niet willen of kunnen willen begrijpen, dit zijn nou eenmaal de ondoorgrondelijke wegen van de autoelektronica. Wees blij dat je dit nog zo kunt oplossen. Met de huidige generatie elektronica is het heel anders.

RB (0) PRO, 15 jaar geleden

bij moderne elektronica heb ik nog geen een keer iets gehad wat uiteindelijk niet op te lossen was.. dit probleem moet toch ergens inzitten. computer, bekabeling, sensor. het bestaat gewoon niet dat dit niet op te lossen is.

jhl (0) PRO, 15 jaar geleden

Veel geluk en hou ons op de hoogte. Maar dan wel 100% zeker zijn dat je weet wat je opgelost hebt. Dan kan ik direct een aantal klanten binnenroepen om hun sporadisch voorkomend stilvallen of hoog toerental op te lossen.
Suc6

RB (0) PRO, 15 jaar geleden

dankje, ik laat het meteen weten.. maar nu is het gewoon afwachten tot hij het weer doet he..

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Alstie het nog eens doet, controleer of bobine van merk sagem of elektrofil is. De sagem zou ik vervangen, deze beschadigt door slechte isolatie de eindtrap van de stationairregeling in de motor ecu. Met wat geluk is de motor ecu nog niet stuk.

PT nieker

RB (0) PRO, 15 jaar geleden

ok kijk hier heb ik nog eens wat aan. zal daar eens na gaan kijken als hij het weer doet.

bedankt!

vinnie67 (0), 14 jaar geleden

Probleem al gevonden ? We hebben eenzelfde probleem

jansma (0), 13 jaar geleden

Hier idem dito hetzelfde probleem. We durven niet meer met de auto door een tunnel. De garage had al het hoofdrelais vervangen en de BDP zender, maar de ellende duurt voort. Soms rijdt hij een paar dagen zonder problemen en dan begint het van voren af aan. De garage denkt ook dat het aan kabelbreuk of slechte massa kan liggen, maar hebben de oplossing nog niet. De bobine is natuurlijk een Sagem, dus misschien moet die er toch maar uit...

RB (0) PRO, 13 jaar geleden

Probleem is ondertussen al een tijd opgelost.

Als er een bobineblok opzit waarvan de hoeken van de blok niet afgerond zijn, dient deze vervangen te worden door een nieuw type.
Het nieuwe type bobineblok is wel afgerond aan de uiteinden.
Ik weet zo niet meer wat de merken van de blokken waren, hiermee was wel mijn probleem opgelost!

jansma (0), 13 jaar geleden

De bobine is vandaag vervangen. Nu maar afwachten of ie in herhaling valt of niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum