Peugeot 306 5 Drs XRD: Slecht starten na een aantal uren stilstand

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Hallo Kundige mensen,

Slecht starten na een aantal uren stilstand ,maakt niet uit vaak per dag dit gebeurt iedere start na langere tijd stilstaan,aan de hand van deze klacht heb ik al gloeibougies verwisseld, accu, brandstoffiltersluitingklemband(galgje:))
Distributie riem is ook verwisseld voor de verwisseling had ik ook al start klachten daarom bougies en accu verwisseld.(omdat die zich anders manifesteerden)
Auto heeft inmiddels 295.000Km gereden.
Tijdens het slecht starten als ik "gas" bijgeef pikt hij moeizaam op en dan fluctueert ook meteen het toerental en hoor je de motor "slaan" met de bijbehorende witte/grijze rook uit de uitlaat.
Vandaag 21-05-08 knipperde het STOP lampje 3 keer daarna uit (te lage olie druk)kan dit ook de oorzaak zijn van startprobleem.
Ik heb zelf hier meerdere problemen doorgelezen met een verwijzing naar de kleppen speling als een mogelijke oorzaak.
Zelf heb ik een Peugeot garage gebeld en die vertelde me dat ik zelf stellende kleppen had bij mijn type 306 dus hoe zit dit precies?
Of kan het zijn dat hij zijn vacuum verliest???(lucht in mijn brand stof systeem???)En hoe kan ik dat eventueel controleren???

Groetjes Donnie

Donn

Geplaatst door Donn (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Highway (140) PRO, 15 jaar geleden

Umh Welk type,bouwjaar en motor? Ik weet alleen nu dat het een diesel is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.