Peugeot 205: Slot rechterportier kapot?

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

Sinds en tijd werkt het slot van het rechterportier niet meer. Het knopje komt ook niet fatsoenlijk omhoog (niet met de sleutel en niet manueel). Iets lijkt er los te zitten of zo of net niet helemaal mee te draaien. Hebde bekleding eraf gehaald maar kan hetniet goed bekijken. Bijkomend prbleem is dat de deur dicht is en dus niet meer open gaat omdat deze op slot zit. Heeft iemand een idee wat er mis zou kunnen zijn?

Alias

Geplaatst door Alias (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

waarschijnlijk zit de hevel aan de binnenzijde van de buitenhandgreep enigszins vast. Als je een beetje met je vuist op de handgreep "timmert" is de kans groot dat de hevel nog een keer terug schiet. Dan kan die van slot af en weer geopend.

Vervolgens binnen bekleding eraf halen en buiten handgreep los schroeven. Dan kan je deze goed behandelen met kruipolie en de roest oplossen. Hierna met gewone olie smeren en alles terug plaatsen.

Klinkt misschien beetje ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Eerst zorgen dat de deur nog 1 maal van slot af wil.

Alias (0), 16 jaar geleden

Dat lukt eerst ook wel en ik dacht dat het aan het weer lag dat het slot wat moeilijker ging. Dus eerst hielp het wel als men aan de buitenkant wat duwde (deuk nu :s) Maar nu zittie muurvast. Smeren hielp niet. De handgrepen lijken het wel prima te doen alleen het knopje - of slot- niet. Als ik van binnen het knopje open doe dan gaat ie tot de helft en zakt wat terug. Heb toen de bekleding eraf was ook gesmeerd op de onderdelen maar dat hielp ook niet. Zou het evengoed kunnen werken wat je zei?

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

ik ben er 99% zeker van. Elke peugeot dealer kent dit probleem. Probeer anders kruipolie van buitenaf, onderlangs bij de buitenhandgreep in te spuiten en, als de bekleding er toch af is, ook van binnen uit . Wel goed richten, het moet wel op het scharnier punt terecht komen.

Ik zou trouwens ipv duwen, er gewoon een beetje voorzichtig met je vuist op slaan. (niet te hard) of rij naar een peugeot dealer, die weet wel waar en hoe hard dit moet.

Alias (0), 16 jaar geleden

Ik ga het proberen en laat dan weten of het ging.

Alias (0), 16 jaar geleden

De deur wil niet van het slot af.. Heb getimmert en gebonkt..geen enkele beweging what so ever..
Even naar de garage om te zien of het hun lukt dus..

Alias (0), 16 jaar geleden

De monteur bij de garage zei dat het binnenslot vast zou zitten of blijft haken. Moet dus 'hannessen' om dat los te krijgen. Helaas heb ik dat al uren gedaan zonder succes. Hij vertelde me ook dat voor apk de deur van binnen of van buiten te openen moet zijn. Ik ga nog maar hannessen dan. Heb geen idee hoe via d ebekleding bij het binnenslotmechanisme te komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.