Peugeot 406: snelheidsmeter kilometerteller kabel

Bouwjaar: 1997, Motorcode: xu10j4r RFV

Hallo allemaal,

Hoe zit de snelheidsensor verbonden met de computer.
stekker sensor > pen 1 12volt
pen 2 massa
pen3 signaal
(is bovenstaande juist? )


lopen deze kabels direkt naar de regeleenheid ?? zo ja , op welke pennen van de regeleenheidstekker eindigen ze ?? (mijn olving vraagbaak staat dit helaas niet duidelijk in..... )


alvast bedankt

jos5954

Geplaatst door jos5954 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Hallo,

of het bij jou auto hetzelfde is weet ik niet, maat bij mijn 406 '99 DAM 8212 komt het signaal van de snelheidssensor (pen 3, kabelnr 6739 OR (oranje)) binnen op pen 2 van stekker 26V JN(geel) op de BSI.

Waarschijnlijk heb jij géén BSI maar een andere regeleenheid. Je eigen schema's kun je downloaden op http://public.servicebox.peugeot.com/.

Richard9710 (0), 16 jaar geleden

En met welke gebruikersnaam/wachtwoord mogen we inloggen?

AntonenJolien (0), 16 jaar geleden

Je kunt je ter plekke inschrijven. Helaas moet je voor het ophalen van elektrische schema's wel je creditcard erbij halen. Een uur op de site kost je 4 Euro.

Je kunt natuurlijk ook een bevriendde dealer vragen of hij het voor je print.

jos5954 (0), 16 jaar geleden

Is al opgelost!!!!!!!!!!! Komt erop neer dat de voedingsdraad en de signaaldraad verkeerd om zaten. Dus alles werkt nu weer. Bij mij gaat de signaaldraad naar pen 9 van de bosch regeleenheid de voeding voor de snelheidsensor komt van een klein kastje naast de regeleenheid. Overigens teleurstellend dat de garage dat niet goed aangesloten had nadat ze er een andere motor ingehangen hadden...... kreeg mijn auto terug met niet werkende snelheidsmeter/kilometerteller en ze deden er 2 weken over te concluderen dat mijn dashboard kapot was. (de garage kon niks vinden en had de auto erna naar een gespecialiseerd elekronica bedrijf gebracht die beweerde dat het dashboard kapot was en dat reparatie honderden euros zou gaan kosten...)
Gelukkig dat ik het zelf met een kroonsteentje heb opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum