Peugeot 406 1.8 16v: Snelheidsmeter spontaan op 0

Bouwjaar: 1998

Een Peugeot 1.8 16v van 01-1998 en de snelheidsmeter gaat soms spontaan op 0 staan tijdens rijden. Rijdt men stapvoets weg, gaat deze vaak direct op 70 km/h.

Zeebries

Geplaatst door Zeebries (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

soldeer verbinding achter op de kilometer teller klok niet goed klok eruit haleen en de soldeerverbinding van de klok opnieuw solderen

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Beste Ivo je mag blijven! Ik heb je advies opgevolgd en het is voor elkaar! BEDANKT.

jos5955 (0), 18 jaar geleden

Welke verbindingen heb je precies gesoldeert? mijn sneldheidsmeter gaat pas lopen als je ca 15kmh rijd en bij afremmen valt ie terug van 15 naar 0 zonder vertraging.

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Instrumentenpaneel demonteren en uit elkaar schroeven, printplaat eruit nemen en print goed doorsolderen op de plaatsen waar deze voor een verbinding zorgen (opstaande pinnen) met de stappenmotertjes van de wijzers.In ons geval 4 solderingen. Het euvel is volgens mij dezelfde.

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Duizend bommen en granaten!! Vandaag weer problemen met de snelheidsmeter zoals boven besproken. Weer de beruchte solderingen opnieuw gesoldeerd. Resultaat: benzinemeter+toerenteller+snelheidsmeter blijven op 0 staan!!

Hellup!

ivo4682 (0), 18 jaar geleden

je moet dan een naar de sensor die op de versnellingsbak zit of te wel de snelheids opnemer die in de bak zit

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Oké, maar misschien een domme vraag, wat heeft de benzine meter en de toerenteller daar mee te maken. Ik zie het verband niet zo direct. Graag motivatie. Bedankt!

Zeebries (0), 18 jaar geleden

Ook zie ik geen aflezing meer totaal aantal kilometers en de dagteller? Ik weet het niet meer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.