Peugeot 406: snelheidsmeter valt weg Peugeot 406 1.8 ST benzine

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

Goedemorgen,

Sinds kort ben ik overgestapt van de Peug 405 naar de 406. Ik moet zeggen een grote verbetering. Hoewel ik aardig gehecht was aan mijn Peug uit 1989.
Mijn peug 406 1.8 16V benzine break heeft als probleempje dat eenmaal per dag de snelheidsmeter weg valt en na korte of langere tijd weer gaat werken. Het valt mij op dat de dagteller dan ook stopt gedurende de tijd dat de snelheidsmeter weg valt. Verder rijdt de auto prima. Er zijn geen andere foutmeldingen.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak is? Misschien de sensor in de versnellingsbak?

Waar kan ik dit laten repareren (Peug dealer of naamloze garage?) en wat kan zoiets kosten?
Wie heeft hier ervaring mee?

Alvast bedankt voor je antwoord.

Bert

avbert

Geplaatst door avbert (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Nagenoeg zeker sensor op de bak. Repareren kan bij dealer of bij universele garage. Zij kunnen je ook de exacte prijs hiervoor geven.

wannes (0), 15 jaar geleden

mijn 406 heeft het zelfde probleem. Mijn werd verteld dat als ook de dagteller ermee stopt het dan bijna zeker de sensor in de bak is. En als de teler wel doorgaat het waarschijnlijk in het paneel zit. Ik heb dit nog niet laten repareren, in het begin stoorde het me wel maar ben het nu wel gewend.

avbert (0), 15 jaar geleden

Via de toerenteller kan ik aardig mijn snelheid schatten, maar tegenwoordig wordt je al geflitst als je 53,5 km per uur rijdt. Dus ik laat het wel repareren. Ik ben nog opzoek naar het onderdeel snelheids-sensor, maar bedrijven als Famo-parts en Brezan leveren dit niet. Ik koop dit onderdeel liever niet bij Peugeot omdat je dan tweemaal zoveel betaalt en het onderdeel toch door een toeleverancier wordt gefabriceerd.
Waar kan ik dit onderdeel aanschaffen ???

Ik dank jullie voor je reactie.

m.v.g.
Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.