Peugeot 406: Snelhiedsaanduiding/ instrumenten paneel werkt niet optimaal

Bouwjaar: 1995

Hoi,

Mijn Peugeot 406 19.td geeft regelmatig bij lage snelheden 70 km/h aan. Na een dreun op het dashbord weer gewoon 50 km/h.
Nu gebeurt het regelmatig wanneer ik 120 rijdt de snelheidsmeter ineens naar 0 km/h gaat en helemaal dood ligt.
Tevens doet toerenteller vreemd. Deze gaat naar 0 toeren/min ip v naar bv 3500 als ik optrek, ook blijft de brandstof meter altijd op vol staan. Dagteller en kilometer teller werken wel. Alleen werkt de eerste digit van de kilometerteller niet helemaal jovel meer. Vervangen die handel of solderen? Contact spray helpt niet.
Wie weet het?

cobra1758

Geplaatst door cobra1758 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Veelal zijn het de solderingen op de printplaat die een slecht contakt geven.

cobra1758 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels de handel gesoldeerd. Maar sindsdien knippert de kilometerstand aanduiding continu en wil deze niet meer doortellen. Na een tijdje stopt het knipperen en functioneert de boel weer gewoon. Echter 2 weken geleden was alles dood.
Nu heb ik een jeager teller unit (de vorige was een Sagem) en deze is ook niet helemaal fris. Eerst funtioneert alles naar wens maar op een gegeven moment slaan de meters alle kanten op en reset de kilometerstand zich naar een bepaalde waarde.
Ik denk dat deze teller naar alle waarschijnlijkheid ook niet goed is.
Is dit nog te checken?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.