Peugeot 406: witte rook

Bouwjaar: 2001

Beste mensen,
Ik ben afgelopen week wezen kijken bij een autoverkoper daar trof ik een peugeot ik heb een stukje meegereiden de auto trekt goed haalt binnen eenpaar seconden 100 km in haar derde versnelling? toen ik terugkwam ben ik gaan kijken naar de motor en de dopje an olietoevoer gekeken er kwam witterook uit??ook uit de oliepijl buis komt rook?? ik vroeg de handelaar dat het niet goed zat? Hij verzekerde mij dat het te maken met de type HDI motor? deze spuiten diesel direct in?? Hij kon mij een nieuwe type golf waar precieze hetzelfd gebeurt?Ik vraag me af of dit waar is?? heeft iemand ervaring met dit fenomeen??voor de duidelijkheid er komt heel weinig rook uit de uitlaat, nauwelijks te zien??
alvast bedankt voor de reacties.

hmorabit

Geplaatst door hmorabit (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rikus81 (0), 18 jaar geleden

is het echt witte rook of is het gewoon een beetje damp? Damp lijkt mij normaal als de warme lucht uit de motor in aanraking komt met de koudere buitenlucht.

hmorabit (0), 18 jaar geleden

Rikus,
Het is geen damp? ik heb gevraagd bij een monteur die beweerd dat het normaal is bij HDI type motors?? daar heb ik vraag tekens bij? ik heb de auto inmiddels gekocht?Ik zal zeer op prijs stellen als iemand bij gerust kan stellen.
mvgr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.