Peugeot 309: Soms een vaag start probleem

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.9 16V (d6c)

Peugeot 309GTI16 BJ:1990

Soms heeft de auto een vaag start probleem. De startmotor draait altijd wel rond, maar wil dan niet aanslaan. Accu is goed. Maar het vreemde is dat als ik e auto een paar uur later weer probeer deze zo in 1 keer start. Naar mijn idee draaide de benzine pomp niet, dus dit heb ik allemaal doorgemeten. Ook de desbetreffende relais. Nou ligt er bij de kabel aansluiting bij de pomp wel de een kabel iets bloot, maar maakt verder een goed contact. Als de auto wel weer start, is deze niet verzopen, dus ik denk dat er dan geen benzine wordt ingespoten.

Gisteren startte de auto ook niet, en toen viel mij op dat het motor management lampje ook niet brandde, en dus de auto ook niet wilde starten. Wat is het niet branden van het lampje van invloed op het hele geheel? Een paar later startte de auto wel weer.

In de motor ruimte zit een zwarte box met enkele relais enz, deze zit onder de stuurbekrachtiging vaatje tegen chassis. Welke functies hebben deze relais?

Wie kan mij helderheid geven hierin.

Gr. Johan

Lion1

Geplaatst door Lion1 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Als het motorlampje niet brandt bij het op contact zetten, dan krijgt de computer geen stroom.
De invloed daarvan? Niet eten, dan ook niet werken.

Als het lampje wel aan gaat na een paar keer contact uit/aan of rommelen aan het contactslot, zou ik het contactblokje vernieuwen.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

johan, wat je na de controle van oldford kan doen:
als je de auto op contact zet en het lampje brand niet,even een paar KLEINE tikjes op de relais geven. Hier zit ook het hoofd/pomprelais,wat de computer van voeding moet voorzien.

Lion1 (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor de antwoorden. Als ik het goed begrijp wordt de startmotor niet aangestuurd via de computer.

@oldford. Ik zat ook al een beetje te denken aan het contactslot, maar zou het inderdaad kunnen dat de startmotor wel het signaal krijgt en de computer dan niet.

@maarten4874. Welk relais bedoel je, en waar kan ik deze vinden?

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

welk relais het precies is kan ik nu even niet zien. zit de computer op de veerpoot vast? meestal zit hij daaronder.

Lion1 (0), 13 jaar geleden

De computer zit in het dashboard kastje. Ik heb ook nog even gekeken in het zekeringkast, en daar hoor ik ook relais klikken, en heb deze er even uitgehaald, maar het lampje ging wel branden.

Lion1 (0), 13 jaar geleden

Tot hoeveel volt mag een accu terug vallen bij het starten?

scott10811 (0) PRO, 13 jaar geleden

Tot 9 volt is wel max.
Startmotor word inderdaad niet door de pc aangestuurd en ook de aansturing van de startmotor in het contactslot is los van de rest in het systeem.
Ik gok ook op het contactslot. Meten=weten!

Lion1 (0), 13 jaar geleden

Maar de brandstof relais worden toch wel aangestuurd door de ecu. Ik wilde namelijk gisteren de auto starten, en de startmotor ging bijna niet meer rond. Met behulp van startkabels starte de auto direct. Ik heb wel een paar minuten de lampen en binnen verlichting laten branden en ook de alarm lichten hebben een tijdje geknipperd. Maar dat de accu dan al leeg was, vond ik wel een beetje snel.

scott10811 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dan heb je niet zo'n beste accu!

Lion1 (0), 13 jaar geleden

Oke, accu is volgens mij iets van 3 jaar oud, maar dat wil niet alles zeggen schijnbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 309 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum