Peugeot 406: Speakers inbouwen

Bouwjaar: 2001

Sinds kort heb ik een 406 ST HDI Break 80kw. Nu wil ik tweeters in het dashboard en luidspeakers in achterspijlen inbouwen. Mijn vraag is of de bedrading is voorbereidt (in de stekker zitten wel alle draden) en of de speakers makkelijk zijn in te bouwen (wat is het systeem)?

Bart857

Geplaatst door Bart857 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

RAH (0), 19 jaar geleden

Speakers in de achterstijlen? zitten die achterin niet gewoon in de hoedenplank? En een ST uitvoering waar de speakers niet standaard in zitten? Ik neem aan dat de bedrading wel aanwezig is. Volgens mij horen de speakers er ook gewoon te zitten.

Heb je al gekeken?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

En volgens mij de tweeters ook al.

Bart857 (0), 19 jaar geleden

Speakers zitten wel in de achterstijlen; althans de bedrading + stekkertje zie je door het roostertje zitten (ik heb nu dus gekeken). Voor mij onbegrijpelijk dat ze niet even twee speakers er standaard inbouwen (heb je eindelijk een een echte auto...). Nog twee vragen: wip je de roostertjes voor de tweeters in het dashboard er zo uit en weet iemand de de diameters voor de speakers?

RAH (0), 19 jaar geleden

LEZEN (dit is voor mijzelf bedoeld, zie nu pas dat je een break hebt) Bij de sedan liggen ze in de hoedenplank. Sorry.

Als je de auto 2e hands hebt gekocht kan het zijn dat de vorige eigenaar de speakers heeft meegenomen. Ik kan me niet voorstellen dat een ST af-fabriek geen speakers heeft. Voor wat betreft de diameter kan ik je helaas niet helpen. In de sedan zitten ovale speakers achterin, weet niet hoe dat zit bij de break.

De roostertjes boven de tweeters kan je met een schroevendraaier voorzichtig omhoog trekken. Ik haal ze er uit met een dunne schroevendraaier, die steek ik (voorzichtig) door het gaas van het rooster, en dan optillen.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

De speakers zijn 100 mm soort.Onderdeelnummers, voor met versterker 6562C3 en voor zonder 6562C8.Bij de dealer dus.

Bart857 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik ga ermee aan de slag.

Bart857 (0), 19 jaar geleden

En inmiddels via marktplaats voor ¤ 20,- originele tweeters en speakers op de kop getikt. Inbouwen is echt te eenvoudig voor woorden. Wat blijft is de verbazing dat ze in een auto van bijna ¤ 30.000 niet effe speakertjes erin drukken. Vanaf juli 2001 was dit geloof ik wel het geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.