Peugeot 106: Spontaan afslaan 106 diesel

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 TUD

Help

Mijn 106 1.5 diesel (03-96) slaat tijdens het rijden om de paar minuten spontaan af. Op de snelweg tempo 110km met warme motor om de 5 minuten ongeveer. In de stad met koude motor om de +/- 2 minuten. Koppeling in dan gaan het oliedruklampje en het koelvloeistof lampje aan (net als bij motor uitzetten). Als de koppeling niet ingetrapt wordt dan zakt langzaam de snelheid terug en blijven de lampjes uit. De motor is meteen weer te starten.

Het voelt aan alsof de brandstof voorziening stopt. Het verschijnsel is bij een volle tank als zowel een kwart tank aanwezig. De auto stottert ook niet o.i.d. hij houdt er gewoon mee op.

Aangezien ik de auto pas recent heb en deze storing erbij zat en hij daaraan voorafgaand 5 maanden (zogoed als) stil heeft gestaan wil ik graag jullie opmerkingen / adviezen. Voordat ik als een kip zonder kop ga lopen zoeken en bv een pomp vervang terwijl het de verstuivers zijn.

Alvast bedankt voor jullie hulp.

Daan

Daan Spijkers

Geplaatst door Daan Spijkers (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

papie (0) PRO, 16 jaar geleden

links voor in de motorruimte zit een zwarte dubbel relais die wil wel eens stuk

Daan Spijkers (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost> kabeltje naar de pomp voor het aansturen van de stopsolenoid was gebroken. Nieuw verbindinkje laten leggen en het was gefixt.

Loopt weer als een trein.

Daan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum