Peugeot 205: standverwarming

Bouwjaar: 1991

Hallo ik ga binnenkort een standverwarming in mijn peugeot 205 in bouwen,er moet in de benzinetank een standleiding gemonteerd worden. Mijn vraag is of dat makkelijk te doen is.Er moet namelijk een gat van 8 mm in het deksel van de nivo meting geboord worden.De standkachel is een Webasto.Alvast bedankt voor het meedenken.

sbo

Geplaatst door sbo (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 18 jaar geleden

Brandweer vast bellen?
Ik zou een verdeelstuk in de slang bij de tank maken i.p.v. boren in de tank! Ik zou dit aan een specialist overlaten.

sbo (0), 18 jaar geleden

Antwoord op 306 Cabrio,De standpijp is een pijpje officieel van Webasto met afdichtingen die in het deksel dat boven op de tank zit gemonteerd moet worden.Dus er wordt niet in de tank zelf geboord.Een verdeelstuk werkt niet omdat dat alleen werkt bij een werkende benzine pomp.

RAH (0), 18 jaar geleden

Een standkachel kan je op verschillende wijze van brandstof voorzien. Een apart tankje (niet aan te bevelen aangezien die telkens apart gevuld moet worden), op de retour leiding (tenzij de druk in die leiding te hoog is of via een speciaal daarvoor bestemde tankopnemer welke in de tank wordt geplaatst.

Met dat laatste ben ik op dit moment bezig (406, EW7J4). De leiding ligt al geheel onder de auto door en komt al bij de benzinepomp onder de achterbank. Nu moet ik alleen nog de pomp los zien te krijgen om na te gaan of ik een gaatje in de pomp kan boren zodat ik de tank in kom. Anders moet er een gat in de tank zelf geboord worden. Dat laat ik dan liever aan een professional over.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum