Peugeot 205 XR: Temperatuur lampje....

Bouwjaar: 1989

Ik heb een beetje een vreemd en vaag probleem, maar vermoed dat er toch iets in mijn auto niet helemaal goed zit.

Mijn temperatuurlampje en mijn STOP-lampje lichten namelijk tijdens het rijden regelmatig op. Ze zijn dan niet normaal aan (zoals ze zijn wanneer ik bv. de auto start), maar worden beiden vaag rood. Maar het ze gaan wel degelijk aan, aangezien de andere lampjes (van de handrem, accu en olie) gewoon zwart blijven. Dit gebeurt niet alleen in de file, maar ook gewoon tijdens het rijden op snelweg en 80-kilometer wegen. Op een afstand van 15 km, gebeurt het dus wel dat de lampjes een keer of 5 licht gaan branden en weer uit gaan. Het koelvloeistof peil is in orde en bij mijn weten lekt er ook geen vloeistof weg.

Dit probleem speelt nu al een tijdje, maar wil toch graag achter de oorzaak komen. Ik hoop dat iemand bekend is met mijn mysterieuse lampjes-probleem.

Erwin P.

Geplaatst door Erwin P. (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

auto haarlem (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer de bedrading eens, waarschijnlijk is de isolatie doorgesleten en maakt kontakt naar massa.

Erwin P. (0), 18 jaar geleden

Oke, blij dat het dan waarschijnlijk niet het koelvloeistofsysteem is. Zou je iets meer uitleg willen geven wat betreft "controleer de bedrading" want heb geen idee waar te beginnen. Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum