Peugeot 406 Break 2002: Startblokkering

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Eerder vanmiddag wilde mijn 406 (laatste 8 cijfers chassisnr: 81425339) na een tussenstop opeens niet meer starten. Het waarschuwingslampje van de startblokkering (vierkantje met sleutel) ging hierbij even branden, en er kwam een melding op de display.
Na even wachten en een paar keer proberen, startte de auto gelukkig weer gewoon.

Ik lees hier op het forum dat het startprobleem van vanmiddag mogelijk door een defecte transponderantenne wordt veroorzaakt.

Nu heb ik een paar weken geleden het elektrische gedeelte van het contactslot vervangen. Hierbij heb ik de transponderantenne van het contactslot gehad.
Ik heb dit voorzichtig gedaan en zie geen beschadiging aan de transponderantenne of bedrading, maar ik vind het startprobleem van vanmiddag wel erg toevallig.

Kan het zijn dat ik de transponderantenne toch onbedoeld heb beschadigd, of is er misschien nog een andere voor de hand liggende oorzaak van het startprobleem?
Kan ik de transponderantenne zelf vervangen, of moet ik daarvoor naar de dealer? En wat is het onderdeelnummer van de transponderantenne?

Ik wil voorkomen dat dit startprobleem nogmaals optreedt, dus ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast bedankt.

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker , lid sinds 15 jaar geleden

1 Reactie

kjdkraker, 1 week geleden

Iemand?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 Break of stel zelf een nieuwe vraag.