Peugeot 406 Break 2002: Startblokkering

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Eerder vanmiddag wilde mijn 406 (laatste 8 cijfers chassisnr: 81425339) na een tussenstop opeens niet meer starten. Het waarschuwingslampje van de startblokkering (vierkantje met sleutel) ging hierbij even branden, en er kwam een melding op de display.
Na even wachten en een paar keer proberen, startte de auto gelukkig weer gewoon.

Ik lees hier op het forum dat het startprobleem van vanmiddag mogelijk door een defecte transponderantenne wordt veroorzaakt.

Nu heb ik een paar weken geleden het elektrische gedeelte van het contactslot vervangen. Hierbij heb ik de transponderantenne van het contactslot gehad.
Ik heb dit voorzichtig gedaan en zie geen beschadiging aan de transponderantenne of bedrading, maar ik vind het startprobleem van vanmiddag wel erg toevallig.

Kan het zijn dat ik de transponderantenne toch onbedoeld heb beschadigd, of is er misschien nog een andere voor de hand liggende oorzaak van het startprobleem?
Kan ik de transponderantenne zelf vervangen, of moet ik daarvoor naar de dealer? En wat is het onderdeelnummer van de transponderantenne?

Ik wil voorkomen dat dit startprobleem nogmaals optreedt, dus ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen. Alvast bedankt.

kjdkraker

Geplaatst door kjdkraker , lid sinds 16 jaar geleden

8 Reacties

kjdkraker, 1 jaar geleden

Iemand?

TrafficBandit, 11 maanden geleden

De transponder antenne bestaat uit een spoel van dun koperdraad die om het contactslot heen zit. Onder invloed van warmte, kou en mechanische belasting kan de koperdraad breken waardoor de spoel niet meer geleidt. Het kan zijn dat hij in het begin af en toe niet werkt maar na verloop van tijd kan het erger worden.

Als je de transponderantenne gedemonteerd hebt dan kan dit zeker geholpen hebben om het proces te versnellen.

Je kan gewoon een nieuwe/andere tranponderantenne plaatsen en dan zou het weer moeten werken.

kjdkraker, 11 maanden geleden

Bedankt. Gelukkig is het probleem zich in de tussentijd niet meer opgetreden, maar ik zal alvast op zoek gaan naar een vervangende transponderantenne. Weet je misschien wat het onderdeelnummer is?

TrafficBandit, 10 maanden geleden

Het onderdeelnummer moet je hier wel kunnen terugvinden: catcar.info

kjdkraker, 9 maanden geleden

Bedankt. Ik heb er zo een kunnen bestellen.

kjdkraker, 8 maanden geleden

Ik heb de transponder (TEXON 9632487880) ontvangen, maar ik zie nu dat mijn huidige transponder een andere aansluiting heeft. De kabel zit vast aan mijn transponder en de kabel is met een rode stekker aangesloten, zie foto's. De TEXON heeft echter geen kabel.
Kan ik de TEXON op een of andere manier aansluiten, of is dit gewoon niet het juiste onderdeel?

. . .

kjdkraker, 4 maanden geleden

Inmiddels heb ik de originele transponder vervangen door een ander exemplaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 Break of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.