Peugeot 406 Break 2001: Voorgloeien

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: RHZ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 80

Heb nieuwe gloeibougies gemonteerd en nieuw relais. Voorzover bekend wordt de gloeitijd bepaald door de ECU van het motormanagement. Het is nu rond het vriespunt, het gloeilampje brandt heel kort maar het starten gaat moeizaam. Pas na meerdere pogingen slaat de motor aan.

Er zou ook nagegloeid moeten worden maar dat nagloeien wordt niet met het lampje aangegeven. Ik ben nog niet aan een goeie test met een proeflampje toegekomen maar kan de gloeitijd met een diagnose apparaat opnieuw afgeregeld worden?
De buitentemperatuur wordt via de display in het dashboard correct weergegeven.

Hempie1

Geplaatst door Hempie1 , lid sinds 10 jaar geleden

2 Reacties

hans4074 PRO, 6 maanden geleden

Gloeitijd kan niet afgeregeld worden. Is afhankelijk van temperatuur. Probeer idd eerst eens te testen hoelang de gloeibougies aangestuurd worden. Bij dit type HDI is dat bij mijn weten pas echt langer actief vanaf - 4 gr Celsius

harry4203 PRO, 6 maanden geleden

klopt. je oorzaak van het slecht aanslaan zit (zoals reeds vele malen op dit forum vermeld) niet in het gloeisysteem. over het algemeen zijn er 1 of meerdere injectoren slecht en/of is de startmotor aan zn einde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 Break of stel zelf een nieuwe vraag.