Peugeot 406: Startonderbreker slaat vast

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDI

Ik ben onlangs voor de 5e keer in 1,5 maand tijd met hetzelfde probleem weggesleept; de auto herkent de code van de sleutels niet meer. Je kan niet starten, links verschijnt een lampje met een sleutel en hij geeft de melding "Electronic ignition fault". Het maakt dan ook niet uit welke sleutel je gebruikt, ze doen het allemaal niet meer. We hebben ontdekt dat een tik net onder het stuur wel eens helpt, maar soms ook niet.
De eerste keer gebeurde het tijdens de vakantie in Frankrijk en daar is de transponder vervangen. De 2e keer zijn de sleutels opnieuw ingeleerd. De 3e keer is de BSI vervangen. De 4e keer heb ik de auto weer mee teruggekregen omdat er niets te vinden was. Want iedere keer als de auto van de trailer komt start hij weer, dus de garage heeft steeds de foutmelding niet kunnen zien. De laatste keer heb ik de mensen van de garage gebeld en die zijn komen kijken. Toen pas hebben ze de foutmelding gezien en nu staat hij weer in de garage. Dit keer wordt het slot vervangen...
Ik ben zo bang dat dit het ook niet is. Heeft iemand dit ook aan de hand gehad of heeft iemand tips waar het aan kan liggen? Want ik begin de auto steeds minder te vertrouwen als die nu bijna wekelijks weer vaststaat. En in de garage zeggen ze dat ze dit probleem nog nooit eerder hebben meegemaakt, dat maakt me er ook niet geruster op.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

anoniem-1573997811

Geplaatst door anoniem-1573997811 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Is de transponderantenne die om het contactslot zit al eens vervangen ??

anoniem-1573997811 (0), 16 jaar geleden

Ja, de eerste keer in Frankrijk al. Ze vroegen in de garage eerst of ik nog meer sleutels bij me had, om uit te sluiten dat het aan de sleutel lag. En toen de reservesleutel ook niet werkte is daar "de ontvanger" zoals de Fransen dat noemden vervangen.

TrafficBandit (0), 16 jaar geleden

Ik vrees toch dat de transponderantenne (of de elektrische bedrading ervan) de boosdoener is, vooral als het soms weer werkt als je een klap onder het stuur geeft.

De transponderantenne is feitelijk een spoel van zeer dun koperdraad die om het contactslot gemonteerd zit. Er zit nog wel wat elektronica in maar de spoel is naar mijnn idee het meest kwetsbaar. Wellicht heb je geluk en valt het allemaal mee en zit de alleen de stekker die in de transponderantenne zit los (of verroeste contactpunten of iets dergelijks) Haal de kap onder het stuur maar eens los en kijk eens hoe het er allemaal uit ziet. Kijk ook eens naar de kwaliteit van de stekkerverbinding die op de ECU zit.

Ik weet niet hoe makkelijk het is om de transponderantenne zelf te vervangen. Qua bevestiging is het allemaal niet ingewikkeld maar ik weet niet of er nog dingen ingesteld moeten worden in de computer. In dat geval is het niet mogelijk om hem zelf te vervangen.

Ik heb zelf ook een kapotte transponderantenne gehad en de symptomen waren wel min of meer identiek aan de symptomen die jij beschrijft. Auto start niet, eindeloos frutten om hem weer aan de praat te krijgen en ineens werkt het weer een paar weken zonder problemen, dan weer niet starten, wegenwacht erbij en ineens wonder boven wonder doet ie het weer, alleen kwam er een moment dat alleen de sleepdienst nog uitkomst kon bieden en toen is de transponderantenne vervangen. Daarna heb ik er nooit meer problemen mee gehad.

[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/ig...[/img]
[img]http://home.planet.nl/~cheng058/Other/ig...[/img]

anoniem-1573997811 (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor deze zeer uitgebreide beschrijving. Voorlopig rijden we weer, maar mocht ik binnenkort toch weer vast komen te staan dan zal ik de garage vragen naar de antenne te kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.