Peugeot 807: startprobleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi 2 liter

mijn peugeot start na stilstaan van 12 uur zeer slecht, wil niet aanslaan en na flink doorstarten slaat hij eindelijk aan en loopt eventjes op 3 poten. Daarna met wegrijden loopt hij goed, kan de auto na een paar minuten uitzetten, weer starten, niets aan de hand. De hele dag kan ik overal naar toe, uitzetten, starten enz. ,geen enkel probleem.Totdat hij een nacht heeft stilgestaan, dan weer hetzelfde probleem.
er zitten nieuwe gloeibougies in, nieuwe accu, geen storingsmeldingen, heeft dit met koud en warm weer, heeft dus niets te maken met kou.

anjavantilburg

Geplaatst door anjavantilburg (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 807? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

vervang de startmotor maar voor een klasse 6 startmotor

zit een klasse 5 startmotor op, terwijl een klasse 6 nodig is, na een nacht staan is de druk te laag om goed aan te kunnen slaan

anjavantilburg (0), 12 jaar geleden

Waarom heb ik daarvoor dan nooit problemen gehad als deze startmoter niet goed is, waarom loopt hij dan wanneer de motor aanslaat op 3 poten, de druk heeft toch niets te maken met de startmotor? Het is net of de dieseltoevoer niet genoeg is. Want als hij eenmaal gelopen heeft, zijn er de hele dag geen problemen meer. En waarom weet de Peugeot dealer dit dan niet? Ze weten het gewoon niet, auto al diverse keren weggebracht, ze kunnen het niet vinden.
Maar toch bedankt voor jouw reaktie, ik zal dit voorleggen bij mijn garage, misschien komen we er toch aan uit.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

door inwendige slijtage van de startmotor merk je pas op langer termijn problemen,

het aanslaan op 3 cilinders kan komen door een te lage raildruk,

laat ook een retourmeting doen, kan een slechte verstuiver tussen zitten

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

De druk heeft toch niets te maken met de startmotor? Het is net of de dieseltoevoer niet genoeg is.


Toch wel, de slechte startmotor krijgt de motor en de hogedrukdieselpomp niet snel genoeg rond. Met andere woorden het starttoerental is te laag. Hierdoor bouwt de hogedrukdieselpomp niet genoeg druk op om de verstuivers te openen.
Als de auto niet te lang stilgestaan heeft istie nog niet helmaal koud en gaat hij meestal net wel snel genoeg rond om net voldoende druk op te bouwen.

anjavantilburg (0), 12 jaar geleden

jullie bedankt voor de uitleg, ben vandaag naar de garage geweest,heb een afspraak gemaakt om de startmotor na te kijken, maandag a.s. breng ik de auto, zodra ik meer weet laat ik dit jullie weten.

anjavantilburg (0), 12 jaar geleden

auto is weer thuis.alles gemeten, druk van de startmotor zit boven de 350 bar, is dus goed, brandstofpomp is ook goed, zou dus aan een slechte verstuiver kunnen liggen, willen ze wel nakijken, kost mij gauw 700 euro, moeten worden opgestuurd, krijg geen zekerheid of het hieraan ligt, weten ze niet, ben dus weer niet wijzer. Heb nu in de diesel een reiniger gedaan, ben de duurdere diesel gaan tanken en wacht het nog even af, hou jullie wederom op de hoogte.

harry4203 (450) PRO, 12 jaar geleden

700 euro om even de retouropbrengst van de verstuivers te controleren??? bij wat voor tobber staat die auto?

anjavantilburg (0), 12 jaar geleden

die tobber is een Peugeot garage, als de computer geen foutmeldingen geeft kunnen ze niets vinden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 807 of stel zelf een nieuwe vraag.