Peugeot 308 2009: Startprobleem

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Mede Liefhebbers,
Sinds kort ben ik eigenaar van een Peugeot 308 1.6 16v VTI BJ 2009. De auto had na aankoop startproblemen, zowel bij een koude start als wanneer de motor warm is.
Tevens schommelt het toerental en lijkt het net of hij zoekende is naar het juiste toerental. Wanneer ik 's morgens wil wegrijden en op 1 snelheid door de wijk rijd stottert/bokt de motor/auto. Ook geeft de auto af en toe een witte rook af. Wanneer de motor word uitgezet lijkt het net een diesel motor.
Het geen wat al is vervangen door de garage is de tempratuursensor, hij heeft de injectoren laten reinigen en het gaskleppenhuis schoongemaakt. Auto geeft geen foutcodes. Verder verbruikt hij geen olie of koelvloeistof. Mijn monteur tast ook in het duister vandaar dat ik een beroep wil doen op jullie ervaring.

Groetjes,
Wesley

W.bolink

Geplaatst door W.bolink (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

11 maanden geleden - harry4203

Softwareupdate (laten) doen en adaptiewaarden motor resetten en opnieuw inleren.

    Die optie heb ik helaas zelf niet. Zal eens informeren bij de dealer. Enig idee wat hiervan de kosten zijn.?? - W.bolink (0), 11 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.