Peugeot 406: stinkende ventilatie lucht indien airco uitstaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo,

Binnen de auto stinkt het behoorlijk indien de airco uitstaat, vooral als ik de airco net uitzet, maar daarna ook nog behoorlijk.
Ik heb al zo'n spuitbus van wyns geprobeerd die je vanaf interieur filter ingang moet inspuiten, ook heb ik al een complete airco
reiniging laten uitvoeren bij de peugeot dealer, helaas zonder resultaat.
Wel moet ik zeggen dat ik geen druppels water onder de auto vandaan zie komen als mijn airco aanstaat, dit zou toch wel moeten, zeker na een airco reiniging bij de peugeot dealer.

paul8598

Geplaatst door paul8598 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Heb ik precies zo gehad en ben er pas vanaf geraakt na een reiniging bij de airco specialist vorige week. Bij mij was het ook zo'n muffe lucht als ik de airco vlak voor huis uitzette. Had zelf ook al zo'n spuitbus geprobeerd, maar blijkbaar doen ze het bij een aircobedrijf toch ietsje grondiger. Bij mij ruikt het weer naar citroentjes :)

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat er geen druppels onder auto komen komt door het feit dat de afvoer uit komt boven het hitteschild van de uitlaat. Hierdoor verdampt het water al. Waarschijnlijk zit een groter deel van je verdamper vol met schimmel oid. waardoor het het ruikt. Doen wat Erwin ook al aangeeft, als spuitbus niet helpt naar specialist gaan.

paul8598 (0), 17 jaar geleden

daarom ben ik al naar de dealer gegaan, ze hebben een behandeling gegeven waarvoor ze de auto een halve dag nodig hadden.
Ze laten dan een een of ander goedje circuleren in de auto een uur lang met draaiende motor en airco aan, maar dit heeft ook niet geholpen, alleen 39 euro lichter. Heeft de dealer dan zijn werk niet goed uitgevoerd?

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Dat is een standaard behandeling die ze altijd doen bij dit soort klachten maar bij jouw auto is er meer werk nodig, lijkt me meer iets voor een airco specialist, die kunnen het systeem helemaal ontsmetten en dat is wat je nodig hebt.

paul8598 (0), 17 jaar geleden

Ik heb aan de dealer gevraagd of alle bacterien echt gedood worden in het hele airco systeem, of dat het alleen een geurtje is die de overheerst over de putlucht die er nu uitkomt. Er werd verteld dat de behandeling speciaal is om alle bacterien te doden in het airco systeem. Ik kan natuurlijk wel nog meer bedrijven langsgaan die mij vertellen dat hun middeltje wel werkt, maar iedere keer wordt mijn portemonee dunner en zonder resultaat,
daarom hoop ik nu de juiste keuze te maken samen met het advies van jullie.

Aan wat voor bedrijf moet ik dan trouwens denken, er zijn een heleboel auto bedrijven die zich ook airco specialist noemen geloof ik, maar bedoel jij
een bedrijf welke zich alleen bezig houd met airco installaties van auto's?

Is het misschien een idee om de boel onder het dashboard open te halen en rechstreeks proberen schoon te maken, ik weet niet of dit makkelijk uit te voeren is bij een peugeot 406 1.8 16v break van 1997.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Probeer een bedrijf te vinden die zich alleen hier mee bezig houd. Erwin, misschien kun jij helpen waar Paul het beste naar toe kan gaan.

Heb je je beklag ook al bij je dealer gedaan ? Ik zou er zeker even voor terug gaan want je zou toch mogen verwachten dat ze dit goed aan zouden moeten pakken.

Ik verwacht dat het hele dashboard hiervoor los zou moeten, dus daar zou ik niet aan beginnen. Kan prima van buiten af verholpen worden.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Als eerste zou ik terug gaan naar de dealer zoals Pieter zei. Je zou toch verwachten dat zij hun werk fatsoenlijk moeten uitvoeren en een oplossing moeten aandragen voor dit probleem.
Als dat niet lukt zou je langs kunnen bij Brotec, dit is een gespecialiseerd airco bedrijf waar veel autogarages uit de buurt hier hun aircowerk uitbesteden. Ik denk dat zij ook een of ander middel laten circuleren, maar als er echt een of andere stink-koek op je verdamper ligt helpt dat misschien ook niet. Kosten waren geloof ik 45 euro. (alhoewel het bij mij ook behoorlijk muf stonk en die lucht is nu echt weg)

Brotec International BV
Westelijke Havendijk 25
4703RA Roosendaal

Je verdamper met de hand reinigen zou ik voor het laatst bewaren. Als je dat laat doen kost het je al een hele dag aan arbeid om het dash te verwijderen en terug te plaatsen. Dus tegen werkplaatstarief wordt je daar niet vrolijk van.
Als laatste tip: voortaan je airco 5 minuten voor je thuis bent uitzetten. De verdamper kan dan drogen.

kleineman (0) PRO, 17 jaar geleden

Wij gebruiken Tunap airco reiniger, erg agresief spul om de bacterien te doden, hierbij kun je niet in de auto zitten het slaat enorm op je longen zo'n scherpe lucht dat het is. Laat meteen ook je interieurfilter even vervangen.
Veel succes ermee!
Groeten Kleineman.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum