Peugeot 406: stotteren en afslaan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8l

Ik heb een 406 1.8l benzine van na de facelift en de laatste paar jaar is er telkens hetzelfde probleem in de winter: de motor houdt stationair een te hoog toerental aan en bij het ontkoppelen maakt de motor meer toeren i.p.v. dat het toerental terug zakt. Daarbij komt ook nog dat de auto zonder dat ik gas geef zelf accelereert, m.n. in de tweede versnelling. Soms is het weg als ik de auto dan opnieuw start, maar meestal niet. In de zomer heb ik dit nooit.

Afgelopen weekend had ik gek genoeg het tegenovergestelde: bij afremmen tot stilstand en dan de auto in de vrij zetten, zakte soms het toerental bijna tot nul en sloeg de motor bijna af.

Als ik gewoon op de snelweg rijd, is er niks aan de hand, motor loopt regelmatig, maakt geen gek geluid, helemaal niks aan de hand. En in de zomer zoals gezegd ook nooit problemen.

Iemand enig idee????? Alvast bedankt!!

peugeot2

Geplaatst door peugeot2 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

pieterp9094 (0) PRO, 15 jaar geleden

Meestal de stappenmotor op het gasklephuis die niet meer goed is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.