Peugeot 406: Stroom valt uit bij starten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik heb mijn 406 nu bijna 2 jaar en ben er zeer blij mee. Nu toch echter een probleem. Ik ben dit nu 3 keer eerder tegen gekomen in de afgelopen 2 jaar. Bij het starten gisteren sloeg de motor niet aan en begon het display te knipperen en is het gereset naar 1 januari 1999. Dit terwijl het geheugen van de radio niet gewist is. Bij het starten ging de motor niet of nauwelijks rond en hoorde ik een hoop getik. Ik heb 'm toen na een half uur nog een keer geprobeerd en toen startte hij probleemloos en sindsdien nog een keer of 8. Even gebeld met de garage en die zeiden dat het waarschijnlijk de dynamo is. Lekker zo aan het begin van het Pinksterweekend.

Wie heeft hier ervaring mee of een oplossing voor.

EwoudKuijt

Geplaatst door EwoudKuijt (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

14091977 (0) PRO, 10 jaar geleden

eerst accu testen , heb je een trekhaak , ook even kijken of je remlicht brand . zekering is soms hetzelfde als je voeding dynamo

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Weet je toevallig ook welke zekering dat is. Ik heb er namelijk geen boekje bij. Is het er eentje onder de motorkap of bij het dashboard. Zou mooi zijn als dat het was omdat het probleem maar zelden voorkomt en mijn vorig auto een heel vervelend en onvindbaar electrisch probleem had.

kaleido 1 (2140) PRO, 10 jaar geleden

Massa kabel van accu naar chassis geeft bij peugeot ook nog wel eens problemen .

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Vandaag hoorde ik dat het van de aansluiting naast de trekhaak kan komen. Het klepje daarvan ontbreekt waardoor er water bij kan. Zou dat kunnen?

Ik heb er weer een paar dagen mee gereden en geen enkel probleem gehad. Niet bij het starten en ook niet tijdens het rijden.

kaleido 1 (2140) PRO, 10 jaar geleden

Gooi er een emmer water overheen en je weet het , alles is mogelijk natuurlijk.

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

De Garage heeft bij de APK keuring de massapunten schoongemaakt. Sindsdien geen problemen meer gehad. Het is nog even afwachten omdat er wel vaker een half jaar tussen de problemen zat

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Een week of 8 geleden is het euvel weer naar boven gekomen. Sindsdien een aantal keer moeilijk gestart of hij starte prima maar toch knipperde mijn display op het dashboard en kon ik tijd, taal en datum weer opnieuw instellen. Is het schoonmaken van de massapunten iets wat met enige regelmaat moet gebeuren?

kaleido 1 (2140) PRO, 10 jaar geleden

Normaal gezien niet , maar is de minkabel aansluiting van accu naar versnellingsbak op de bak goed op corrosie gecontroleerd ?
Lijkt toch echt op een plus of min onderbreking , want anders zie ik de link niet naar het wegvallen van de display.

EwoudKuijt (0), 10 jaar geleden

Bedankt Ferrie, ik zal het mijn vrienden van de garage voorleggen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.