Peugeot 307: Structureel kwaliteitsprobleem remschijven 307 ?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDIF

Dames/Heren experts,

ik heb net een 307 SW 1.6 HDIF gekocht (maar nog niet opgehaald). Bij de proefrit viel me een trilling in het rempedaal op bij het remmen en ook lichtjes voelbaar in het stuur. De handremwerking was trouwens ook erg zwak. De Peugeot dealer zal dit gaan verhelpen.

Nu hoorde ik van een collega dat de 307 een structureel probleem met remschijven zou hebben. De schijven zouden (in het verleden) van inferieure kwaliteit zijn (geweest) en zeer snel krom trekken. Bij zijn 1.6 SW benzine uit 2002 moesten ze elke 22000km vervangen worden.

Heeft iemand hier wel eens van gehoord? En belangrijker nog, is dit inmiddels verholpen? Of lag het gewoon aan zijn rijstijl...? Ik lees op het forum dat kromme schijven vele oorzaken kunnen hebben, maar daarbij gaat het doorgaans over externe factoren, niet de kwaliteit van de schijven.

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

http://www.autozine.nl/text/comment_toon...

Misschien kun je hier iets mee...

Gr. paul

LuckyMe (0), 13 jaar geleden

[quote=P. Kelder]http://www.autozine.nl/text/comment_toon...

Misschien kun je hier iets mee...

Gr. paul[/quote]
Dank je voor de link. Het valt me op dat er meer negatieve dan positieve reacties te lezen zijn, maar of dit nou echt ligt aan de kwaliteit van de auto of dat mensen een negatieve ervaring gewoon eerder op zo'n site plaatsen...?

andreetje (0), 13 jaar geleden

Het is allemaal heel relatief. Volgens mij zijn de verschillen tussen merken niet zo groot. Ik heb zelf een Toyota Avensis diesel uit 2000 gehad voor mijn huidige 307, en daar heb ik een keer of 5 mee stilgestaan. Voor mij geen (engelse) Toyota meer.

Over je remschijf: ik heb ze bij de 220.000 km moeten laten vervangen, omdat ze versleten waren. Verder heb ik nooit last van trillingen gehad. Onze 307 is uit 2003.
De Avensis heeft overigens wél een structureel probleem met de remschijven, maar dat terzijde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.