Peugeot 405: stuurhuis hoes rechts vervangen met stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 1990

beste collegas ik ben bezig om een stuurhuis hoes van een 405 aande rechtse kant (dus met een lange bout aan de spoorstang ofte wel aande binnen spoorstang kogel)aan zit en darom de oude en nieuwe hoes kan de en monteren.ik heb met een grote tang geprobeert om de spoorstang los te draaien van de stuurhuis as maar met geen mogelijkheid los te krijgen.heeft iemand een tip????

kemo6242

Geplaatst door kemo6242 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 405? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo kemo,

Heb het ook een keer moeten doen (idd klote), heb toen een universele hoes gebruikt en een tijdje in heet water laten liggen en hem er daarna overheen (over de bout) gedrukt. Kreeg de bout toen ook niet los met een grote mamoet waterpomptang.

Robert

Oxo8322 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Kemo,
Al een paar maal moeten doen originele hoes eroverheen gekregen.

met een lange dikke platte schroevendraaier.

waarmee ik de punt van de schroevendraaier gebruikte om op de punt van de bout te scharnieren/dompen

de truc is, dat als de schroevendraaierpunt op de boutpunt zit de hoes zover als je kunt opschuift (in elkaar drukt )zodat je een hefbeweging kunt maken.

het is wel ff zweten

Oxo


oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Doe binnenst kogel kan er toch uit. daana eerst over het draadeind van de stuurcylinder stropen en dan over de kop.

kemo6242 (0) PRO, 19 jaar geleden

jonges bedankt voor heet mee denken het is gelukt

Zoeperman Germ (0) PRO, 19 jaar geleden

Een beetje late reactie misschien, maar heb vanmiddag een originele hoes gemonteerd. Maak de bekrachtigingcilinder los van het stuurhuis ( 1x torxbout 55 en 1 moer sleutel 19).
Maak de buitenste stuurkogel los van de fusee en haal het rubber hoesje dat om de binnenste stuurkogel zit naar achteren door deze met een schroevendraaier los te wippen en naar achteren te duwen. Nu kun je bij de binnenste stuurkogel komen en deze met een grote tang losdraaien. Dit mag geen probleem wezen. De nieuwe hoes eerst over het draadeind halen en dan over de kop van het stuurhuis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 405 of stel zelf een nieuwe vraag.